کابوس ١٨ تير بر فراز سر جمهورى اسلامى
ده سال پس از هجدهم تير ١٣٧٨ کابوس تکرار آن رويدادها و کابوس کيفرخواست مردم از سرکوب خونين رژيم همچنان بر سر جمهورى اسلامى سنگينى ميکند. در سايه تحولات سياسى و اعتراضات اخير سالگرد ١٨ تير از حساسيت ويژه ترى برخوردار بود. طيف گسترده از جريانات سياسى با فراخوانهاى خود به استقبال اين روز رفته بودند. جمهورى اسلامى با تهديد و آمادگى قبلى نظامى نتوانست از تجمع اعتراضى مردم جلوگيرى کند. اخبار گوياى تجمع چند هزار نفر در خيابانهاى مرکزى شهر تهران و در اطراف دانشگاه است. اين اعتراضات مورد حمله نيروهاى سرکوب رژيم قرار گرفت. تظاهرکنندگان به مقابله با ماموران دولتى پرداختند. گزارشات از اعتراضات در چند شهر ديگر از جمله شيراز، اصفهان و رشت نيز منتشر شده است. خارج کشور نيز با تجمعات متعدد و بزرگ در دهها شهر اروپايى و امريکايى و با رنگ و روى سياسى متنوع پر تب و تاب ترين سالگرد وقايع هجده تير را پشت سر گذاشت. تشکيلات خارج کشور حزب حکمتيست در سوئد، آلمان، کانادا و انگليس فراخوانهاى تجمعات اعتراضى به مناسبت هجدهم تير داشت. اعتراض به سرکوب جمهورى اسلامى، خواست آزادى زندانيان سياسى، افشاى پرچم سبز، و لزوم صف مستقل و راديکال عليه کليت رژيم؛ رئوس اصلى سياست حزب حکمتيست در اين فراخوانها را تشکيل ميداد.
خواست سرنگونى جمهورى اسلامى خيلى زود بر پرچم اعتراضات ١٨ تير نقش بست. درست به همين دليل، نشانه گيرى مردم معترض عليه جناحهاى مختلف رژيم است که ١٨ تير را به يک گره گاه مهم اعتراضى و سياسى در کشمکش با جمهورى اسلامى تبديل ساخته است. خواست خلاصى از جمهورى اسلامى در دل آن جامعه جوش ميزند، باروت نفرت و بيزارى هر چه بيشترى به اين خواست افزوده شده است. امروز ده سال بعدتر، نگاهى به طيف متنوع احزاب و جريانات سياسى معطوف به سالگرد هجدهم تيرماه؛ پرچمها و اهداف سياسى شان، نگاهى به شعارها و فضاى ناشى از کشمکش سبز و سياه حول انتخابات؛ همگى گوياى همان حکم پايه اى در مبارزه مردم براى رهايى از بختک رژيم جمهورى اسلامى است: کارگر و مردم آزادیخواه به سیاست و صف و جنبش آگاهانه رهایی کامل انسان احتیاج دارند. به جنبش مستقل از این یا آن جناح جمهوری اسلامی، این یا آن جناح بورژوازی، نياز دارند. حزب حکمتیست در سالگرد هیجدهم تیر بر این حقیقت پای فشرد. در همین راستا رحمان حسین زاده از رهبری حزب حکمتیست در متینگ گرامیداشت دهمین سالگرد هیجدهم تیر در شهر استکهلم سخنرانی کرد. فشرده سخنرانی رحمان حسین زاده در اینجا منتشر میشود.
"با درود به آزادیخواهان، جوانان و دانشجویان مبارزی که ده سال قبل در 18 تیر 1378 از دانشگاه تهران شروع کردند و برای اولین بارسرنگونی کلیت جمهوری اسلامی را خواستار شدند. با درود به دانشجویان جسور و رزمنده ای که در شرایط سخت و در روزهای بروبیای دوم خرداد و سید خندان، اعلام کردند، نه به کل جمهوری اسلامی، نه به هر دو جناح آن، نه به خامنه ای و خاتمی و رفسنجانی و همه سران جنایتکار اسلامی. اگر در دهمین سالگرد 18 تیر قرار باشد تنها بر یک پیام 18 تیر 78 تاکید کنیم، این حقیقت است که کل جمهوری اسلامی با زندگی و حقوق کارگران، زنان، جوانان، وهمه شهر وندان آن جامعه در تضاد است و باید برود. دانشجویان و جوانان پرشور زمانی این پرچم را برداشتند که همان وقت از درون رژیم و همچنین ابن الوقتها و اپورتونیستهای پرو رژیمی در اپوزیسیون برای سید خاتمی حمایت جلب میکردند. آنوقت زمانی شعار داده میشد، مرگ بر دیکتاتور و بر استبداد، منظور نه یک جناح، بلکه کل جمهوری اسلامی بود. امسال در دهمین سالگرد 18 تیر ابن الوقتها و اپورتونیستها و پیروان جنبش سبز منظورشان از تکرار این شعارها ، محکومیت جناح سیاه و حاکم و تبرئه جناح سبز است. نباید به این شعبده بازی اجازه داد. نباید گذاشت حمایت از جناحی از جمهوری اسلامی معمول شود. امروز میخواهند سرکوبگران و قاتلین 18 تیر امثال خاتمی و رفسنجانی و .... تبرئه کنند. نباید اجازه داد. در سالگرد 18 تیر اعلام میکنیم کارگران، جوانان، زنان و آزادیخواهان ایران با سیاست و پرچم و اهداف انسانی، با صف متحد و مستقل خود، نیرو جمع میکنیم، کل جمهوری اسلامی را با جناح سیاه و سبزش سرنگون میکنیم، همه سران جنایتکار آن خامنه ای و رفسنجانی و خاتمی و موسوی و کروبی و احمدی نژاد را به محاکمه میکشیم" .
آکسیون گرامیداشت دهمین سالگرد 18 تیر در شهر استکهلم به فراخوان "ستاد حمایت از مبارزات مردم ایران" و با شرکت سازمانهای سیاسی و فعالین چپ و با حضور جمعیت قابل توجهی از ایرانیان مقیم استکهلم برگزار شد.
نشریه پرتو
***