گارد آزادی جاده اصلی مریوان- سنندج را به کنترل خود درآورد

مصاحبه با کمال رضایی یکی از فرماندهان گارد آزادی

 

پرتو: کمال رضایی واحدی از گارد آزادی به فرماندهی شما روز ٢٣ مرداد ١٣٨٨- ١٤ اوت ٢٠٠٩ وارد شهرک جوجه سازی در سه کیلومتری مریوان شده است و همزمان جاده اصلی مریوان- سنندج را به کنترل خود در آورد. لطف کنید گزارشی از حضور در مریوان را به اطلاع خوانندگان پرتو برسانید؟

کمال رضایی: من ھمراه‌ یکی از واحدھای گارد آزادی در تاریخ ٢٣ مرداد با یک طرح از قبل طراحی شده‌ در ساعت ٨:٤٥ دقیقه بعد از ظهرخود را به‌ جاده‌ اصلی سنندج مریوان رساندیم و تا ساعت ٩:١٥دقیقه به‌ مدت نیم ساعت این جاده‌ را به‌ کنترل خود در آوردیم. لازم است جهت اطلاع خوانندگان نشریه‌ پرتو بگویم که  شهر مریوان بدلیل موقعیت مرزی آن به یکی از مراکز خرید و فروش و صادارات و واردات به عراق تبدیل شده و همزمان با داشتن دریاچه "زریبار" و مناظر زیبای آن مردم از شهرهای مختلف به این شهر مسافرت میکنند.  در این عملیات ما توانستیم با صدھا نفر از مردمی که‌ در حال رفت و آمد در مسیر سنندج و مریوان بودند صحبت کنیم. در این دیدار در مورد ٢٨ مرداد سی امین سالروز حمله‌ وحشیانه‌ جمهوری اسلامی و قتل عام مردم کردستان صحبت کنیم و فراخوان حزب مبنی بر اعتصاب عمومی در ٢٨ مرداد را به اطلاع آنها برسانیم و مردم را دعوت به اعتصاب کنیم. در این حرکت ما یکھزار نسخه‌ اطلاعیه‌ و پوسترهایی که‌ مختص به‌ فراخوان اعتصاب در روز ٢٨ مرداد بود را به‌ دست مسافران و مردم مریوان رساندیم. حضور ما به‌ داخل شهرک جوجه‌ سازی که‌ در سه‌ کیلومتری شھر‌ مریوان قرار گرفته‌ است، باعث کنجکاوی مردم شد. خبر حضور ما فوری در میان مردم پیچید و با استقبال گرم آنها روبرو شدیم٬ مردم دسته دسته از خانه های خود بیرون میامدند و پوسترها را از رفقای گارد تحو‌یل میگرفتند. واحد اصلی گارد چھار راه‌ بزرگ داخل شهرک که بر روی جاده اصلی سنندج- مریوان واقع است را زیرکنترل خود گرفتند و پخش اطلاعیه٬ پوستر٬ تراکت  وهمزمان  تبلیغات را شروع کردند. با حضور ما ده‌ھا نفر از مردم و خصوصا جوانان این شھرک به‌ استقبال ما آمدند و ھمراه‌ رفقای گارد برای حفظ امنیت ما تلاش کردند و بدن کمک آنها این حضور مهم مقدور نبود. در این حرکت با مسافران بیش از ٨٠ ماشین که‌ شامل ٦ تا ٧ مینی بوس وده‌ھا ماشین سواری پراز مسافرصحبت کردیم.

ما روز جمعه قبل از ٢٨ مرداد را انتخاب کردیم زیرا مردم زیادی از سنندج و شھرھای اطراف برای تعطیلات به‌ مریوان و تفریح گاه‌های این شھر آمده‌ بودند و شب از مسیر حضور گارد آزادی به‌ محل زندگی خود بر می گشتند. ما با این طرح ‌توانستیم حضور گارد آزادی و پیام حزب حکمتیست را در رابطه‌ با اعتصاب عمومی مردم در سالروز حمله‌ جمهوری اسلامی به‌ مردم کردستان  را در طول چند ساعات به‌ شھرھای مختلف و مشخصا و در سطح وسیع به مردم سنندج و مریوان رساندیم .لازم به ذکر است ٢٠ روز قبل یکی دیگر از واحد های گارد آزادی در همین نقطه‌ حضور عملیات مشابهی را اجرا کرده بودند.  

پرتو: با توجه به حضور وسیع نیروهای جمهوری اسلامی و امکانات وسیع ارتباط جمعی٬ حضور گارد آزادی به فرماندهی شما چگونه ممکن شد٬ چگونه توانستید وارد این منطقه شوید و نیروی خود را حفظ کنید؟

کمال رضایی: جمھوری اسلامی با توجه به حساس بودن این منطقه و همزمان جهت سرکوب مردم و بخصوص کمونیستھا و آزادیخواھان دهھا ھزار نفر از نیروھایش را در این منطقه‌ سازمان داده‌ است که  شما ھم به‌ درست به‌ حضور وسیع آبها با امکانات و تجهیزات کامل اشاره‌ کردید. حضور واحدھای گارد آزادی در چنین شرایطی به‌ چند عامل بستگی دارد. اول اینکه خود گارد آزادی بخشی از مردم منطقه هستند و این فاکتور توان و امکانات خاصی به ما میدهد که تعیین کننده است. مسئله دیگر که‌‌ در اجرای موفقیت آمیز پروژه‌های ما بسیار مھم و حیاتی میباشد دخالت و ھمکاری بی شائبه‌ مردم منطقه در خبر رسانی و اطلاعات دقیق از نیروهای رژیم، تامین امنیت واحدهای ما ، کمکهای تدارکاتی و لوجستیکی است.مردم گارد آزادی را به عنوان بخشی از خود میداند٬ کمک به آن٬ حفظ امنیت آن را امر خود میدانند. این فاکتور بسیار مهمی است که نیروی ما را از توانمندی زیادی بهره مند میکند. رهبران گارد آزادی از زمره‌ رهبران شناخته‌ شده‌ مردم کردستان هستند که‌ سه دهه است در میان این مردم به‌ فعالیت کمونیستی و کار آگاهگرانه‌ و سازماندهی آنها مشغولند٬ میان مردم نفوذ زیادی دارند٬ مردم و خصوصا جوانان و اقشار پایین جامعه٬ کارگران٬ زنان به آنها به عنوان رهبران خود نگاه میکنند. ضمنا این درجه‌ از همکاری مردم دال بر نفوذ و اعتبار این رهبران و کمونیسم در میان مردم زحمتکش و جوانان این منطقه‌ دارد. خارج از این فاکتورها٬ فرماندهان و اعضای واحد ھای گارد آموزش دیده‌ هستند و آمادگی مقابله‌ با نیروھای رژیم را داراند و با انظباط بخصوصی در ھر عملیات شرکت میکنند و دستورات فرماندھی به‌ خوبی اجرا میشود. در طول چهار سال گذ شته‌ واحدهای گارد ٢٨ عملیات را در شهرهای کردستان از جمله‌ سنندج، مریوان ، کامیاران، مهاباد٬سردشت، سقزو نقده‌ را با کاردانی و مهارت انجام داده‌ اند که‌ با‌عث بالا رفتن روحیه‌ و اتحاد مردم شده‌ است.

پرتو: هدف از حضور واحد گارد در این شرایط چه بود؟

کمال رضایی: فضای سیاسی جامعه ایران بسیار حساس است. در این دوره بخشی از جمهوری اسلامی توانست بخش قابل توجهی از مردم معترض را به نام مخالفت با جناح خامنه ای- احمدی نژاد زیر پرچم خود ببرد. بخش اعظم احزاب و نیروهایی که خود را سرنگون طلب میدانستند با هر توضیح و توجیه و نیتی که خود دارند٬ در این دوره زیر پرچم سبز موسوی و کربی و رفسنجانی و .. رفتند. در این شرایط اعلام پرچم متفاوتی در فضای سیاسی ایران که بتواند در مقابل همه جناحها ی جمهوری اسلامی٬ منفعت طبقه کارگر و مردم محروم را نمایندگی کند برای حزب ما از نان شب واجب تر است. اعلام اعتصاب عمومی در کردستان ٬ تلاشی از جانب حزب ما برای اعلام این پرچم و ایجاد صف مستقلی در دفاع از آزادی و برابری بود. توجه داشته باشید که  جمهوری اسلامی بعد از قیام سال ٥٧ مردم ایران، توانست سوار بر موج اعتراض مردم شود و علیه همان مردم توحش اسلامی را در شهرهای مختلف ایران با عقب زدن مردم تحمیل کند. کردستان تنھا نقطه‌ ای بود که‌ کمونیستهای و جریانات انقلابی در کنار مردم و در ادامه خواستهای کارگران و مردم در انقلاب ایران در مقابل جمهوری اسلامی٬ همراه مردم به مقاومت پرداخت. کردستان به‌ مرکز‌ کمونیزم و انقلابیگری تبدیل شده‌ بود.رژیم اسلامی به‌ هراس افتاد بود ودر ٢٨ مرداد ماه‌ ١٣٥٨ خمینی دستور حمله‌ به‌ کردستان را صادر کرد و این دستور توسط  رئیس جمھور وقت (بنی صدر) اجرا شد. در طول چند ماه‌ جنگ در کردستان حکومت اسلامی توانست سرکوب شدید و قتل عام گسترده‌ ای را به‌ مردم کردستان تحمیل کند. در محکومیت این اقدام جنایتکارانه‌ رژیم وبرای  گرامیداشت یاد جان باختگان این حادثه‌ و در اوضاعی که توضیح دادم و با هدف نشان دادن راه دیگری در مقابل مردم٬  حزب حکمتیست اعتصاب عمومی را درکردستان فراخوان داد. گارد آزادی ھم به عنوان شاخه‌ نظامی حزب بخشی از این پروژه‌ را که‌ در توان داشت بعھده‌ گرفت و با ھمکاری و ھماھنگی دیگر ارگانھای حزبی آن را اجرا کرد. لذا حضور ما درست قبل از ٢٨ مرداد٬ تلاشی برای افزایش امکان موفقیت اعتصاب عمومی و دعوت از مردم به این اعتصاب بود.