اعتبار اجتماعی کمونیسم باید به نیروی سازمانیافته ومتشکل در جامعه ترجمه شود.

گفتگوی سایت اکتبر با رحمان حسین زاده دبیر کمیته کردستان

مصاحبه کننده: اسماعیل ویسی

سایت اکتبر:

ششمین نشست شورای کادرهای تشکیلات کردستان حزب حکمتیست زودتر از موعد برگزار شد. در این نشست تغییراتی در ترکیب کمیته ایجاد شد و از جمله شما به عنوان دبیر کمیته کردستان انتخاب شدید. این تغییرات چرا انجام گرفت و نشست زودتر  از موعد چرا ضروری  شد؟

رحمان حسین زاده:

برگزاری زودتر از موعد نشست ششم شورای کادرهای تشکیلات کردستان به همراه برگزاری زودتر از موعد پلنوم شانزدهم  کمیته مرکزی وکنفرانس تشکیلات خارج کشور ، بخشی از تصمیم رهبری حزب به دنبال پلنوم پانزدهم حزب بود. ضرورت این نشستهای زودتر از موعد از آنجا ناشی شد که به لحاظ سیاسی و سازمانی آمادگی حزب و سازمانهای حزبی را برای انجام وظایفشان در دوره  کاملا جدید سیاسی ایران افزایش دهیم. همه شاهدیم به دنبال "انتخابات" جمهوری اسلامی و به میدان آمدن "جنبش سبز" فضای سیاست در ایران دچار تحولات عمیقی شد. صف بندیهای جدید سیاسی شکل گرفتند. بورژوازی ایران حول دو قطب "سیاه" و "سبز" اسلامی صف آرایی کردند. تقریبا کل اپوزیسیون بورژوایی ایران و متفکران و مبلغین و ایدئولوگهای متشکل و یا منفرد آن با حمایت غرب و مدیای آن حول جنبش سبز بسیج شدند. در این معرکه گیری متاسفانه بخش عمده آنچه به  اصطلاح "جنبش کمونیستی" نامیده میشد، با تمام وجود به وسط "جنبش توده ها" (بخوان جنبش سبز)  روان شد و باردیگر قربانی اهداف طبقات دارا شدند. در این میان صدایی متفاوت اساسا توسط ما، حزب حکمتیست و بخش محدودی از فعالین چپ و کمونیست شنیده شد. ما اعلام کردیم در مقابل  جنبشهای سیاه و سبز بورژوایی و اسلامی پرچم دیگری و جنبش دیگری هست و باید گسترش یابد و تقویت شود. این صدای روشنایی بود در دنیای تاریکی که میخواهند بر جامعه ایران تحمیل کنند. اما متاسفانه دامنه تاثیرگذاری این روشنایی و نور محدود بود.  دامنه سیاسی و سازمانی کمونیسم کارگران، کمونیسم لغو کارمزدی، کمونیسم رهایی قطعی انسان به طرز غیرقابل قبولی محدود بود.  برای ما یکی از مهمترین نتایج این تحولات اینست به سرعت باید توانایی سیاسی و سازمانی کمونیسم و آزادیخواهی و برابری طلبی و حزب حکمتیست را به عنوان پرچمدار بی اما و اگر این جنبش گسترش داد. تحلیلها، بیانیه ها و تبلیغات ما وجهی از بالا بردن این آمادگی است، اما مهمتر از آن آزادیخواهی و برابری طلبی و کمونیسم و حکمتیسم باید به سرعت به نیروی سازمانی و حزبی در مراکز و محیط های کارگری، در شهر و محله ، در دانشگاه  و مراکز آموزشی ، در میان زنان و جوانان و در میان مردم تشنه آزادی ترجمه شود. مادام کمونیسم و جنبش رهایی قطعی انسان به عنوان تغییر دهنده معادله کنونی صف بندیهای سیاسی و به عنوان نیروی قدردتمند رهبری جامعه پا به میدان نگذارد، همه مواضع شفاف وروشن انسانی به عنوان ایده های خوب به فراموشی سپرده میشود. برای ما کمونیستهای متشکل در حزب حکمتیست اگر رسالتی هست، باید کاری کنیم این مواضع و ایده های خوب به قدرت اجتماعی و حزبی و سازمانی در زمین سفت مبارزه اجتماعی و طبقاتی تبدیل شود. تلاش برای آمادگی سیاسی وسازمانی، گامی در این راستا است. براین اساس در پلنوم اخیر  و در نشست شورای کادرهای تشکیلات کردستان و کنفرانس خارج کشور، علاوه بر شفافیت بخشیدن بیشتر به مواضع و سیاستهای حزب، مهمتر تغییرات سازمانی لازم و ضروری در این راستا به وجود آمد. سازمان رهبری حزب و تشکیلاتهای کل کشور، کردستان ، خارج کشور وبخش آموزش و تبلیغات تغییرات لازم را به منظور افزایش کارایی به خود دیدند. به طور مشخص به دنبال انتقال اسد گلچینی دبیر موفق و پرکار کمیته کردستان در دوره گذشته به کمیته کل کشور(کمیته سازمانده ) حضور من هم در تشکیلات کردستان ضروری شد. دیگر تغییرات به وجود آمده در سازمان رهبری حزب و کمیته های اصلی از طریق بیانیه ها و اسناد حزبی قابل مطالعه هستند.    

 

سایت اکتبر:

آیا نشست ششم شوای کادرها توانست توقعات مد نظر شما را بر اساس جهت گیری و اولویتهای سیاسی حزب برآورده کند؟ محورهای اساسی تمرکز فعالیت آتی کمیته منتخب در جامعه کردستان کدامها هستند؟

رحمان حسین زاده:

همانطور که اشاره کردیم نشست ششم شورای کادرهای تشکیلات کردستان، نشست اضطراری یک روزه بود. وظیفه داشت دستاوردهای سیاسی و پراتیکی دوره شش ماه گذشته تشکیلات کردستان را جمع بندی کند، آن را ثبت کند ونتیجه گیری لازم را برای فعالیت دوره آینده به دست دهد. به علاوه با انتخاب کمیته جدید و رسمیت دادن به تغییرات سازمانی لازم، رهبری تشکیلات کردستان را به مسئولیت و وظایف دوره جدید متعهد کند. به نظرم نشست ششم در این زمینه گامهای محکم برداشت و به علاوه یکبار دیگر انسجام سیاسی صفوف تشکیلات کردستان و آمادگی برای ایفای نقش مهم این تشکیلات را ارتقاء داد.

در مورد نقشه کار دوره آتی تشکیلات کردستان ، به زودی هیئت اجرایی نقشه فکر شده وتدقیق شده دوره آتی را ارائه میکند. از نظر من نقشه دوره آتی ما بر چند محور زیر باید استوار باشد. الف- اعتبار اجتماعی کمونیسم و نفوذ کلام رهبران و شخصیتهای کمونیست و حزب حکمتیست باید به نیروی متشکل و سازمانیافته در جامعه ترجمه شود. در مبارزات حاد پیش رو فقط محبوبیت و خوشنامی و اعتبار عمومی کافی نیست. لذا تشکیلات کردستان حزب و تک تک رهبران و کادرهای آن باید این خاصیتهای خوب خود را به محمل به هم بافتن و به هم وصل کردن و همبسته کردن و متحد کردن انسان تشنه آزادی در آن جامعه تبدیل کنند. شبکه ها ی سیاسی ومبارزاتی چپ و کمونیست در مراکز و محیط های کارگری، در محلات ، در دانشگاهها و مراکز آموزشی و در هر محیط مبارزاتی در هر کوی و برزن آن جامعه حول سیاستهای حزب ما باید شکل بگیرد . نیروی چپ و کمونیسم در آن جامعه باید به هم بافته شود و در اشکال متنوع و مختلف سازمان پیدا کند. چپ وکمونیسم در کردستان به ابتکار خود ما دوره هایی چنین تجاربی را از سر گذرانده است و ما باید احیا کننده و گسترش دهنده آن باشیم.

ب- گارد آزادی را به موقعیت محکمی برسانیم. واحدهای پخته و آموزش دیده ومسلط به نقش  ووظایف خود را در محلات و در محیط مبارزاتی مردم سازمان دهیم.

ج- در صف مقدم هر مبارزه حق طلبانه و آزادیخواهانه باید حضور داشت. تشکیلات کردستان در ابعادی موثرتر باید پرچمدار مبارزه قاطع و بی اما و اگر علیه جمهوری اسلامی باشد. با دخالتگری فعال و با تامین رهبری رادیکال مانع کانالیزه شدن اعتراض بر حق مردم پشت سر جناحهای بورژوایی و ناسیونالیست در کردستان شود.

د- جدال و مبارزه سیاسی روشنی را باید علیه ترندهای بورژوایی در کردستان در راس آنها ناسیونالیسم کرد اعم از جناح چپ و راست آن لازمست سازمان داد. چپ بورژوایی و خرد بورژوایی زیر نام کمونیسم را در کردستان باید منزوی کرد. تحولات سه ماهه اخیر مواضع و سیاستهای ضد منافع مردم کل جریانانات راست و چپ ناسیونالیست در کردستان فرصتی طلایی برای نقد و افشاگری کمونیستی و آگاهی بخش آماده کرده است، این فرصت را باید دریابیم و کمونیسم مارکس و حکمت را به بستراصلی اعتراض بر حق تبدیل کرد.

ه- و بالاخره  کلید بسیاری کارها ، امکانسازی مالی  برای بسیاری پروژه های مهمی که در دستور کار داریم. کمبود مالی تا هم اکنون هم مانع جدی در مقابل بسیاری طرح و نقشه های حاضر و آماده ما است. در این زمینه به ابتکارات جدید و تمرکز نیروی جدی نیاز داریم . کمیته کردستان و هیئت اجرایی آن به طور بسیار جدی باید این بعد کار را سازمان دهد.

***  

با تشکر از شما!