نوبل پزشکی، شلیکی دیر هنگام به مذهب
سیف خدایاری
اعطای جایزه پزشکی نوبل به رابرت ادواردز که پس از سه دهه تحقیقات پزشکی در سال ١٩٧٨ با خلق جنین انسانی در لوله آزمایشگاه (IVF ) به گفته آکادمی نوبل توانست " شادی را برای مردم نابارور در سرتاسر جهان به ارمغان آورد" در دنیای علم و پزشکی چندان شگفت آور نیست. چند ماه پیش لوئیز براون کودک حاصل لقاح مصنوعی سی و دومین سال تولدش را جشن گرفت و بیش از چهار میلیون و سیصد هزار نفر در سرتاسر جهان با کمک این دستاورد علمی از حق حیات برخوردار شده اند. به نوعی می توان گفت این جایزه معتبر با سی و دو سال تأخیر به وی اعطا شده است. رابرت ٨٥ ساله که به دلیل کهولت سن نمی تواند در مراسم اعطای جایزه هم شرکت کند در دوران تحقیقات نیز به دلیل فشار مذهب با کم توجهی مقامات اداری مواجه شده بود تا جایی که مؤسسه تحقیقات پزشکی از تأمین کامل هزینه تحقیقات خودداری کرده بودند. او که خودش را فرزند طبقه کارگر می داند در سال ٢٠٠٣ نیز گفته بود" چندان تعجب نمی کنم که برای نشان شوالیه مرا نادیده گرفته اند. من سوسیالیست خیلی چپی هستم و از این بابت ککم نمی گزد". لازم به یادآوری است که دولت انگلیس نسبت به این رویداد مهم در تاریخ کشورش تا حد زیادی بی تفاوت مانده است.
اما اعطای دیرهنگام این جایزه منجر به عکس العمل وقیحانه مأموران مرگ و سیاهی یعنی رهبران مذهبی و در رأس آنها پیشقراولان جهالت در واتیکان شده است. واتیکان که هنوز یک سال اخیر را با خبرهای ناخوشایندی همچون موجی از رسوایی جنسی کشیشان از سیدنی تا آلاسکا ،آفرینش سلول زنده در آزمایشگاه، نظریه هاوکینگ مبنی بر بی نیازی بیگ بنگ به شلیک کننده! و تظاهرات چند ده هزار نفری بی خدایان دراعتراض به سفر پاپ به لندن پشت سر نگذاشته است، با اعلام این خبر بر آشفته شده و رئیس آکادمی حق حیات! را مأمور شلیک تیری در تاریکی نمود.
ایگناسیو کاراسکو دی پاولا در گفتگو با خبرگزاریANSA ایتالیا گفت" چنین کاری خارج از قاعده است"البته شاید جناب ایگناسیو قاعده را دخالت مذهب در اعطای جوایز بداند ـ چیزی که انتظار آن در دنیای آلوده به مذهب چندان هم جای تعجب نیست،اما برای میلیونها نفر از مردم جهان چنین کاری بسیار به قاعده بود. نظر لوئیس براون ٣٢ ساله و اولین نوزاد حاصل این پدیده علمی که خود مادری بسیار شاداب و سرزنده است، بسیار معتبرتر از نظر جناب ایگناسیو است. لوئیز با شنیدن این خبر گفت" من و مادرم خیلی خوشحال هستیم که یکی از پیشکسوتان لقاح مصنوعی به آنچه لایقش بود رسید".
ایگناسیو که برای کاهش رسوایی ناچار شد پشت پرده "نظر شخصی من " قایم شود توجیهات اخلاقی برای لقاح مصنوعی تراشید و گفت" در بهترین حالت سلولها را به درون لوله منتقل می کنند، اما به احتمال زیاد آنها را مرده رها می کنند.بدون چنین کاری نه بازاری برای فروش تخم وجود داشت و نه فریزرهایی پر از جنین. اینها مسائلی هستند که برنده نوبل مسئول آن است."
اینها هم اراجیفی هستند که مأمور حق حیات! مسئول آنهاست. اما اگر آقای ایگناسیو که نگران جنین های رها شده است می تواند نگاهی به پرونده قطور رسوائی های جنسی مردان خدا و اگر نگران فروش تخم است ـکه در بیشتر موارد داوطلبانه اهدا می شوند ـ می تواند نیم نگاهی به میلیونها زن محروم از حق ازدواج و مادر شدن در کلیسایش بیندازد که مذهب زندگی آنها را در محرومیت از نیازهای جنسی و عشق تباه کرده است. فریزرهای مملو از جنین هم دخلی به دنیای مذهب ندارد، چرا که آنها هم محصول پیشرفت علم و تکنولوژی هستند که مذهب از اساس با آن مخالف بوده و کمتر دانشمندی است که چوب تکفیر، تحقیر و آزار رهبران مذهبی را نخورده باشد. نمونه عینی جایزه دیرهنگام به خالق حیات میلیونها انسان در دنیا است.
بدون شک نقش مخرب مذهب و خرافات در تباهی زندگی انسانها بسیار پررنگ تر از این عکس العمل های هیستریک به پیشرفت علم است. وظیفه ما انسانهای کمونیست است که در مقابل این تباهی کوتاه نیاییم و با انتخاب دنیایی بدون خدا و خرافات از زندگی بهتری که شایسته انسان است، بهره مند شویم.