اطلاعیه پایانی پلنوم سیزدهم کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری ایران

 پلنوم سیزدهم کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری ایران در روزهای ٢٥-٢٧ آذر ( ١٥- ١٧ دسامبر) با شرکت اکثریت اعضاء کمیته مرکزی و مشاورین آن (چهار غایب از مجموع ٤٧ نفر) برگزار شد.

تم اصلی مباحث این پلنوم، اولویتها، اقدامات و گره گاههای اصلی در فعالیت حزب پس از کنگره سوم بود.
دستور جلسه پلنوم عبارت بود از:

- اوضاع سیاسی و وظایف فوری حزب

- وظایف و شیوه های رهبری حزب: در این مبحث بر این تاکید شد که اولا رهبری حزب کمونیست کارگری باید بعنوان یک رهبری فرا حزبی در راس جنبش اعتراضی و خیزش مردم ایران ابراز وجود کند. و این تغییرات جدی ای در سبک فعالیت سیاسی رهبران و کادرهای مرکزی حزب را ایجاب میکند. ثانیا، اوضاع ایران و ورود حزب به یک دوره پر تلاطم و پرتحرک سیاسی، ایجاب میکند که رهبری حزب با تمرکز و آماده باش بسیار جدی تری بخود سازمان بدهد.

- حزب و رهبری مبارزات مردم: موضوع این مبحث، ضرورت ایفای نقش حزب در هدایت عملی حرکات اعتراضی مردم و پاسخگویی به نیاز مردم و بخشهای مختلف جامعه به اشکال و روشهای کارساز و موثر مبارزه توده ای بود.

- مساله مالی، وضعیت کنونی و طرحهای امکانسازی مالی. بدنبال تاکید کنگره سوم بر اهمیت محوری امکانسازی در گسترش فعالیت حزب، پلنوم جوانب مختلف این مبحث را مورد بحث قرار داد. محدودیتهای مالی هنوز بزرگترین مانع در راه گسترش فعالیتهای حزب به سطح مطلوب است.

- فعالیت و سازمانگری حزبی در داخل کشور. گسترش سازمان حزبی در سراسر ایران و سازماندهی نیروی وسیع و روزافزون اعضاء و دوستداران حزب در کشور یک تم اصلی پلنوم بود و در مرکز توجه حزب در دوره آتی قرار خواهد داشت.

- طرح سازماندهی جنبش آزادی زن در ایران. در این مبحث جوانب مختلف ایجاد سازمانی برای سازماندهی مبارزه توده ای برای حقوق زنان در ایران مورد بحث قرار گرفت. طرح های ارائه شده پس از تدقیق مجددا به دفتر سیاسی حزب ارجاع داده خواهد شد.

- دورنمای کار رادیو، ادامه کاری و سبک کار رادیو. در این بخش، جوانب سیاسی، فنی، مالی و اداری بهبود و گسترش کار رادیو بعنوان یک عرصه بسیار مهم، کلیدی و موفقیت آمیز فعالیت دوره اخیر حزب مورد بحث قرار گرفت.

- بررسی قرارهای پیشنهادی به کنگره سوم حزب. پلنوم قرارهایی را که کنگره سوم بدلیل کمبود وقت بررسی آنها را به کمیته مرکزی سپرده بود، در دستور قرار داد. برخی از این قرارها به تصویب رسیدند و برخی دیگر به دفتر سیاسی و اجلاسهای بعدی کمیته مرکزی احاله شدند.

- قرارهای تکمیلی درباره سازماندهی ارگانهای رهبری حزب. در این مبحث برخی نکات تکمیلی در جهت تدقیق و تصریح طرح سازماندهی ارگانهای رهبری حزب مصوب پلنوم دهم کمیته مرکزی حزب طرح و تصویب شد.

پلنوم پس از سه روز با موفقیت به کار خود پایان داد و قرارهای زیر به تصویب رسید:

- قرار تکمیلی درباره روش حزب در قبال مساله کرد

- تشکیل دفتر بین المللی حزب کمونیست کارگری

- تشکیل دفتر خاورمیانه حزب کمونیست کارگری

- ممنوعیت حجاب اسلامی برای کودکان

- درباره آرم حزب کمونیست کارگری

- قرارهای تکمیلی در تدقیق طرح سازماندهی ارگانهای رهبری حزب

- با توجه به رشد حزب و تغییر موقعیت سیاسی آن در جامعه و نیاز به ساختار و تقسیم کاری در مرکزیت و رهبری حزب که با خصوصیات امروزی و جهتگیری دراز مدت حزب کمونیست کارگری تناسب داشته باشد، پلنوم کمیسیونی را برای بررسی جوانب مختلف سازماندهی ارگانهای رهبری حزب و ارائه توصیه های عملی به پلنوم چهاردهم برگزید. اعضای این کمیسیون عبارتند از آذر مدرسی، فاتح شیخ الاسلامی، کورش مدرسی، حسین مرادبیگی، جلال محمود زاده، منصور حکمت و حمید تقوایی

در بخش انتخابات، پلنوم به اتفاق آراء منصور حکمت را بعنوان لیدر حزب برگزید و ١٥ نفر بعنوان دفتر سیاسی انتخاب کرد که عبارتند از:

محسن ابراهیمی، مینا احدی، فاتح بهرامی، حمید تقوائی، علی جوادی، رحمان حسین زاده، مجید حسینی، فاتح شیخ الاسلامی، اصغر کریمی، اسد گلچینی، آذر ماجدی، آذر مدرسی، کورش مدرسی، حسین مرادبیگی، مریم نمازی.

دفتر سیاسی در اولین نشست خود به اتفاق آراء حمید تقوائی را بعنوان رئیس دفتر سیاسی انتخاب کرد.

پلنوم به اتفاق آراء به آذر مدرسی کاندید پیشنهادی لیدر حزب برای پست ریاست هیات دبیران رای اعتماد داد. لیست اعضای هیات دبیران، که به پیشنهاد لیدرحزب و پس از اخذ رای اعتماد از دفتر سیاسی تعیین میشوند، پس از تکمیل و تصویب به اطلاع عموم خواهد رسید. قرارهای مصوب پلنوم سیزدهم کمیته مرکزی بطور جداگانه به چاپ میرسد.

در یک سیمنار حاشیه پلنوم، منصور حکمت بحثی را تحت عنوان "حزب مبلغ یا حزب رهبر" ارائه کرد. در این بحث، در امتداد مباحثاتی که در سمینار جوار کنگره سوم صورت گرفته بود، بر این تاکید شد که پا به میدان گذاشتن عملی حزب به میدان رهبری سراسری جنبش اوجگیرنده مردم علیه وضع موجود و پر کردن خلاء رهبری، چهارچوب اساسی حرکت آتی حزب را تشکیل میدهد و همچنین کلید یک پیروزی کارگری، آزادیخواهانه و رادیکال در تحولات سیاسی این دوره ایران است.

کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری ایران
٢٨ آذر ١٣٧٩- ١٨ دسامبر ٢٠٠٠