قرار درباره بیانیه اصول نیروهای اپوزیسیون ایران

 داخلی : برای مطالعه اعضاء و فعالین حزب

 

 

پیرو قرار مصوب پلنوم دوم کمیته مرکزی درباره مخاطرات احتمالی در جریان سرنگونی رژیم اسلامی و به منظور تلاش برای ممانعت از بروز یک دوره مشقت بار هرج ومرج، جنگ داخلی و در هم ریختن شیرازه مدنی جامعه در ایران ، دفتر سیاسی حزب کمونیست کارگری قرار تکمیلی زیر تصویب میکند:

١- حزب کمونیست کارگری امضای یک بیانیه اصول از جانب بخش هر چه وسیعتری از نیروها و فعالین اپوزیسیون ایران را که در آن ضمن اعلام هوشیاری نسبت به امکان یک سناریوی سیاه اصول اساسی ای که شرط اجتناب ار آن است مورد تاکید و تائید قرار میگیرد، ضروری میداند و آماده است به سهم خود برای تحقق این امر حداکثر تلاش ممکن را بعمل در آورد.

٢- این بیانیه، با هر عنوانی که برای آن مناسب تشخیص داده شود، یک قرار داد و توافق مشترک دو طرفه یا چند طرفه میان نیروها نهادها و افراد امضاء کننده نبوده، بلکه منشوری است که هر یک به استقلال و راسا به آن متعهد میشوند. از اینرو لازم است اولا، بیانیه سند رسمی هیچ حزب و سازمان خاص و یا متن صادره از هیچ مجمع مشترکی از نیروهای اپوزیسیون نباشد، ثانیا هیچ جریانی صاحب اولیه و یا امضاء کننده اصلی بیانیه محسوب نشود و منشور نظیر بیانیه حقوق بشر یا قرارداد منع تکثیر سلاحهای هسته ای و غیره ،هویت سیاسی مستقلی از امضاء کنندگان خود داشته باشد که هر فرد و نهادی در هر مقطع تمایل داشت به لیست امضاء کنندگان آن بپیوندد. طرح پیشنهادی حزب کمونیست کارگری این است که:

- در همکاری و تبادل نظر غیر رسمی میان چند سازمان و به همت فعالینی میتواند با نیروهای مختلف سیاسی دیالوگ برقرار کنند متن اولیه بیانیه تهیه شود که از نظر چند جریان اصلی در اپوزیسیون ایران قابل امضاء تشخیص داده شود.

- هیاتی چند نفره از شخصیتهای خوشنام و معروف بین المللی (غیره ایرانی ) بعنوان هیات امناء یا هیات ناظرین و نظیر آن تشکیل شود که این متن را در اختیار میگیرد و از طریق یک کنفرانس مطبوعاتی آن را اعلام میکند. کنفرانس مطبوعاتی در عین حال میتواند محل اعلام اولین لیست امضاء کنندگان بیانیه و محل قرائت اطلاعیه های مستقل آنها باشد. یکی از اعضای هیات ناظرین وظیفه سخنگویی و گزارش دهی گاه و بیگاه به افکار عمومی در مورد امضاء کنندگان جدید را برعهده میگیرد. امضاء کنندگان بعدی میتوانند در مقاطع دیگر بطور حضوری در محضر هیات ناظرین یا با ارسال متن امضاء شده به آنها پیوستن خود را به بیانیه رسما اعلام کنند. حزب کمونیست کارگری به سهم خود لیستی از شخصیتهای بین المللی پیشنهادی تهیه میکند و با آنها تماس میگیرد.

- بیانیه ترجیحا با شهر و محل اولین اعلام علنی اش ، شناخته شود٬ نظیر بیانیه پاریس، بیانیه لندن و غیره .

٢- بیانیه باید به یک بیانیه شناخته شده تبدیل بشود که مردم ایران دقیقا از مفاد آن اطلاع دارند و تعهد به آن را شاخص جدی بودن و اعتبار سیاسی نیروها تلقی میکنند.

- حزب کمونیست کارگری آماده است در تدارک این بیانیه هر تلاش لازم را انجام بدهد. اما نظر به فرهنگ سیاسی خاص اپوزیسیون ایران و برای تضمین بیشتر موفقیت این پروسه، بهتر است بیانیه و روند تدارک آن مهر هیچ سازمان و گروه و فرد خاصی را برخورد نداشته باشد. در این میان نقش آن فعالین سیاسی قدیمی در اپوزیسیون که با رهبری نیروهای مختلف اپوزیسیون آشنایی نزدیک و روابط حسنه دارند و میتوانند ارتباط و دیالوگ غیر رسمی میان طیف وسیعی از نیروها را سازمان دهند، می تواند در پیشبرد عملی و به ثمر رساندن این پروژه تعیین کننده باشد.

- پس از به فرجام رسیدن این پروژه و یا در صورت طولانی شدن این پروسه و یا متوقف شدن آن ، حزب کمونیست کارگری بیانیه مستقل خود را که اصول سیاسی و نظامی و روش عمل حزب کمونیست کارگری در قبال احتمال سناریوی سیاه و نیز در صورت وقوع جنگ داخلی را با دقت و جامعیت بیشتر اعلام میکند، منتشر خواهد کرد. این متن از هم اکنون تهیه شده و برای جهت دادن به تبلیغات و آکسیونهای حزبی در اختیار فعالین حزب قرار داده خواهد شد. اما انتشار علنی آن مادام که تلاش برای به نتیجه رساندن پروژه بیانیه اصول اپوزیسیون در جریان است به تعویق خواهد افتاد.

- حزب کمونیست کارگری پیش نویس متنی را بعنوان یک طرح اولیه پیشنهادی بطور غیر رسمی در اختیار فعالین علاقمند به شرکت در تدارک این پروژه قرار میدهد.  حزب کمونیست کارگری همچنین راسا این طرح را با شخصیت های بین المللی مورد نظر خویش و سازمانهای سیاسی که با آنها در یک رابطه تفاهم آمیز قرار دارد در میان خواهد گذاشت.

٦- این طرح از نظر حزب کمونیست کارگری ایران خشک و غیر قابل انعطاف نیست و از نظرات سایر افراد دخیل در این پروژه استقبال میشود و هر یک با دقت مورد بررسی خواهد گرفت.

 

منبع: آرشیو حزب حکمتیست. تایپ: آسو فتوحی، ادیت خالد حاج محمدی، تاریخ نامشخص، احتمالا ١٩٩٥