۴ سال انتظار
هفتصد هزار معلم زير خط فقر مطلق


در وزارت آموزش و پرورش
۷۰۰ هزار نفر از معلمان كشور زير خط فقر مطلق زندگي مي‌كنند.
به گزارش خبرگزاري فارس، سرپرست وزارت آموزش و پرورش در تاريخ ۵ بهمن ۸۶ گفته است  كه بيش از ۹۸ درصد مطالبات ۱۰ سال گذشته فرهنگيان در طول دوسال اخير پرداخت شده است.
همزمان يكي از معلمان (نادیا كريمي) در يادداشتي تحت عنوان، " چرا ركود در جنبش فرهنگيان"، مينويسد:
درمقايسه اي كوتاه به آنچه توسط معلمان و فرهنگيان بخصوص در سالهاي 85 ,86 گذشت نشان ميدهد كه در واقع جنبش معلمان بخصوص بعد از اعمال محدوديت ها و فشارها و احكام صادر شده دچار نوعي ركود شده, در حالي كه هيچ پاسخي به خواسته هاي فرهنگيان داده نشده است و روند طي شده بخصوص در ماههاي اخير به روشني نشان ميدهد كه طلب كردن حقوق قانوني و احترام به منزلت و جايگاه واقعي كه فرهنگيان در پي آن هستند يك حق دست يافتني است كه براي رسيدن به آن تنها بايد هزينه لازم را پرداخت .روزها ميگذرند و فرصتها از دست ميروند . شايد فرصتهايي كه با از دست دادنشان ديگر هيچ گاه بر نخواهند گشت . طولاني ترين سفر هم بايد با اولين قدم آغاز گردد...
                                                 
سال گذشته همين وقت ها تجمعات  معلمان با حضور جمعيتي بزرگ از فرهنگيان جلوي درب مجلس شوراي اسلا‌مي در محاصره نیروهای امنیتی، برگزار شد. نمايندگان تشكل‌هاي صنفي معلمان استان‌هاي سراسر كشور گرد هم آمدند تا به اقدام دولت در استرداد لايحه نظام هماهنگ پرداخت حقوق کارمندان اعتراض کنند.
نمایندگان تشكلهای صنفی معلمان در سخنان خود كه از یك بلندگوی دستی پخش میشد اعلام داشتند:
"رنج جانکاه تبعيض، ذهن فرهنگيان را آشفته کرده است."
"سه سال است که با مجلسيان در تعامل هستيم. گفتند فرصت بدهيد لايحه به مجلس بيايد. حالا که تصويب شده، دولت آقاي احمدي نژاد گفته است که پس مي گيریم. پس اين وزير در کابينه چه مي کند؟"

"
صد نامه نوشتيم و جوابي ننوشتند، اين هم که جوابي ننويسند، جواب است!"
" آنچه که هست بايد بين مردم عادلانه تقسيم شود."
تجمع  معلمان در میدان بهارستان با  شعارهاي زير خاتمه يافت:
"خجالت، خجالت، مدعي عدالت”، “مجلس به اين بي غيرتي هرگز نديده ملتي”، “مي مانيم تا حق خود بگيريم”، “تعطيلي مدارس، جواب طرح مجلس”، “وزير مترسك معزول بايد گردد”و…
از آن وقت تا امروز يك سال ميگذرد و انتظار دردناك و فقر طاقت فرساي معلمان ادامه دارد. معلمان نه تنها حقوقي كسب نكرده اند بلكه فعالين تشكلهاي صنفي شان تحت تعقيب و آزار و زندان و تبعيد قرار گرفته اند.
به گزارش سايت قلم معلم، ۳۹ معلم حكم سه ماهه تعليق از كار (آماده به خدمت) گرفتند
كه از اين تعداد سه نفر به مدت شش ماه معلق از فعاليت تدريس شده اند. همچنين در حال حاضر پرونده ۲۸۶ معلم در انتظار صدور حكم راي دادگاه است. تعدادي از اين افراد با قيد كفالت و برخي با قرار وثيقه از بازداشت رها شده اند اما پرونده آن ها در حال تكميل و ارسال به دادگاه است. به علاوه تعدادي از معلمان نيز تبعيد شده اند. معلمان به شركت در تجمع غير قانوني و انتشار بيانيه متهم هستند.
هفته نامه قلم معلم هم به بهانه انعكاس اخبار تجمعات و چاپ بيانيه، از انتشار منع شده است.

معلمان،  فرهنگيان!

محکوم کردن میلیونی شما و  خانواده هایتان به یک زندگی فلاکتبار و زیر خط فقر جرم است. عاملین آن  باید به جامعه معلمان، دانش آموزان و خانواده هایشان جوابگو باشند. این کمترین توقع و فوری ترین خواست شما معلمان است.  هم اکنون سرنوشت حقوق  معلمان با دستمزد کارگران،  حقوق پرستاران و دیگر حقوق بگیران جزء جامعه گره خورده است. تجارب تا كنونی مبارزات خود شما نشان داده است كه  نمايندگان مجلس اسلامي ناجی معلمان نیستند. اینها حافظان قوانین تبعیض آمیز و نابرابرند. پشتگرمی شما و ضامن موفقیتتان توده عظیم و یك میلیونی معلمان و اعتصابات سراسریشان است. دستهای گچی شما دل دولتمردان را به رحم نمی آورد، همچنانكه فقر و گرسنگی فرزندانتان وجدان كرم خورده  این شكم سیران را بیدار نمیكند. به جای نشان دادن دستهای گچی، مشتهای گره كرده تان را به این غاصبان نان سفره كارگر و معلم و پرستار نشان دهید!
 ١٥ میلیون دانش آموز تحت فشار فقر و ارتجاع  وخواهان رهایی فرهنگی و اخلاقی حامیان شما معلمان هستند. قدرت خود را دریابید، سازمان دهید و به میدان بیاورید.
جز با نشان دادن قدرت اجتماعی و عزم و اراده استوار، غاصبان حقوق و داراییهای مردم و جامعه،  تسلیم نمیشوند.