-- Logo ---->

کنفرانس سوم تشکیلات خارج کشور حزب کمونیست کارگری- حکمتیست برگزار شد

کنفرانس سوم تشکیلات خارج کشور حزب کمونیست کارگری- حکمتیست در روزهای ششم و هفتم دسامبر در شهر گوتنبرگ سوئد با موفقیت برگزار شد. در این کنفرانس بیش از شصت نفر از تشکیلاتهای اصلی حزب در خارج کشور و هیئتی از حزب کمونیست کارگری عراق و جمعی از دوستداران حزب شرکت داشتند. کنفرانس با سرود انترناسیونال و یک دقیقه سکوت به یاد جانباختگان راه آزادی و سوسیالیسم و یاد منصور حکمت عزیز کار خود را شروع کرد. پس از تصویب آئین نامه کنفرانس، دستور زیر به تصویب رسید.

١- افتتاحیه

۲- سخنرانی فاتح شیخ رئیس دفتر سیاسی حزب

۳- گزارش و اظهارنظر حول آن

٤- پلاتفرم و اولويتهاي  دور آتی تشکیلات خارج کشور

٥- انتخابات

٦- اختتامیه

٧- گفت وشنود با رهبری حزب

در افتتاحیه کنفرانس دبیر کمیته خارج، جمال کمانگر ضمن خوشامد گويي از مهمانان و شرڪت ڪنندگان در ڪنفرانس، طی سخنانی گفت که این کنفرانس در شرایطی برگزار میشود که اوضاع جهانی به شدت دستخوش تغییرات است. نظام سرمایه داری یکی دیگر از بحرانهای حاد خود را از سر میگذارند. و مثل بحرانهای دیگرش هارتر از گذشته به جان طبقه کارگر خواهد افتاد. وی تاکید کرد اگر در بیست سال پیش دنیا شاهد فروپاشی "کمونیسم اردوگاهی" بود، دفاع از مارکسیسم و کمونیسم با تمسخر مواجه میشد، در مقابل هر مارکسیست، صدها مارکسیست سابق مجیزگوی نظام سرمایه داری بودند، امروز فضا به نفع سوسیالیسم و رادیکالیسم تغییر کرده است و قاعدتا باید برای کمونیستها، فعالیت کمونیستی کارگری منشاء انرژی و تحرک جدید در مبارزه طبقه کارگر باشد. اگر امروز میگویند مارکس حق داشت باید ترجمه عملی اش برای ما این باشد که مانیفست حق داشت: دنیای دیگری ممکن است. در این شرایط جمع بزرگی از کمونیستها در این کنفرانس جمع شده اند و این باید سر آغاز دوره جدیدی از فعالیت کمونیستی برای ما باشد. کنفرانس ما در خارج کشور بر اساس مولفه های سیاسی جدیدی اولویتهایش را تدوین میکند. این کنفرانس با تصمیماتی که میگیرد به این سمت باید برود.

سپس فاتح شیخ رئیس دفتر سیاسی حزب ابتدا از طرف دفتر سیاسی حزب، از کمیته خارج کشور و همه کادرهای تشکیلات خارج بخاطر تلاشها و موفقیتهای دوره گذشته فعالیتشان قدردانی کرد و به هیئت حزب کمونیست کارگری عراق و مهمانان کنفرانس خوشامد گفت. در ادامه اشاره کرد که تقارن زمانی کنفرانس با روز شانزده آذر معنی و مفهوم خاصی به آن میبخشد، چراکه بخش برجسته و موثری از فعالیت سال گذشته حزب در خارج کشور متاثر از تحولاتی بود که بدنبال ابراز وجود جنبش آزادیخواهی و برابری طلبی در سیزده آذر سال پیش در صحنه سیاست جامعه ایران روی داد. فاتح شیخ با مرور مصاف حاکمیت اسلامی و جنبش آزادیخواهی و برابری طلبی در سال گذشته که با دستگیری گسترده فعالین این جنبش شروع شد و آخرین صحنه آن تصمیم خامنه ای به حضور در دانشگاه بود، تاکید کرد که جمهوری اسلامی در این مصاف، نصیبی جز شکست نداشته است و حزب حکمتیست و تشکیلات خارج آن، به هر میزان که در این شکست رژیم سهم داشته است حق دارد به آن افتخار کند. فاتح شیخ آنگاه به اوضاع متحول جهان در پی بحران اقتصادی جهان، به تشدید ناگزیر تضادهای اجتماعی و مبارزه طبقاتی، به تاثیر بحران جاری در اقتصاد و سیاست ایران و به ضرورت دخالت هرچه فعالانه تر فعالین حزب در همه این مصافهای طبقاتی پرداخت. در بخش آخر سخنانش فاتح شیخ اشاره کرد که اگر حزب ما هیچگاه فعالیت در خارج کشور را فعالیتی "پشت جبهه" تلقی نکرده، بلکه همیشه بعنوان یک جبهه جدی و حیاتی نبرد طبقاتی خود بر آن تاکید کرده است، این تاکید در شرایط نبردهای طبقاتی حاصل از بحران جاری، دوچندان صادق است. در خاتمه اظهار داشت توقع دفتر سیاسی حزب از کنفرانس ترسیم یک خط مشی روشن برای تحکیم و تقویت یک ماشین حزبی مدرن، منضبط و قادر به دخالتگری بیشتر و موثرتر در این عرصه مهم است.

بعد ازآن پیام حزب کمونیست کارگری عراق از طرف رفیق کامل احمد قرائت شد. رفيق ڪامل در سخنانش ابتدا از حضور و دعوت رسمی حزب حکمتیست تشکر کرد و بر ضرورت تحکیم رابطه دو حزب در دوران کنونی بیش از هر زمان دیگری تاکید کرد.

کنفرانس سپس وارد مبحث گزارش شد که از طرف جمال کمانگر در ارتباط با عرصه های متنوع کار در خارج کشور طی یک سال گذشته و موقعیت حزب ارائه شد. او تاکید کرد که در یک سال گذشته فعالیت حزب ما نقش در خارج ڪشورمهمی در رادیکال و میلیتانت نگهداشتن فضای خارج کشور علیه جمهوری اسلامی داشته است. دبير تشڪيلات خارج اشاره ڪرد ڪه تشڪيلات خارج حزب در دوره گذشته تلاش داشته است جنبش آزاديخواهي و برابري طلبي در ايران را در خارج ڪشور نمايندگي ڪند و در همه تنگناها نيروي اصلي مدافع آن باشد و به زبان حال اعتراض راديڪال و سوسياليستي اين جنبش در خارج ڪشور تبديل شود. دبير تشڪيلات خارج در ادامه گزارش خود به اقدامات متنوع تشڪيلات حزب در خارج ڪشور در دفاع از طبقه ڪارگر و مردم محروم ايران٬ در دفاع از اعتراضات دانشجويان و عليه توحش جمهوري اسلامي وبه آڪسيونهاي مختلف و ابتڪاراتي ڪه در ڪشورهاي مختلف به ڪار گرفته شده و از جمله به  آکسیون شهر منچسترانگلستان  در دوم فوریه ٢٠٠٨ اشاره ڪرد ڪه  به صحنه پرشوری از افشای رژیم و عقب نشاندن آن بدل شد، رویدادی که بعد از کنفرانس برلین مهمترین واقعه چند سال اخیر در عرصه مقابله میلیتانت علیه جمهوری اسلامی در خارج کشور بوده است. همچنین نشریه کمونیست را بعنوان ابزاری کار آمد در مبارزه کمونیستی در طی یک سال گذشته  مورد تاکید قرار داد.

حول گزارش نوبت برای اظهار نظر و ارزیابی از کار دوره گذشته باز شد که سخنرانان از جوانب مختلف ڪار و فعاليت يڪساله تشڪيلات حزب را موشڪافانه و با مسئوليت بالا مورد ارزيابي قرار دادند.

در بند بعدی دستور کنفرانس، پلاتفرم دور آتی تشکیلات خارج کشور از طرف جمال کمانگر معرفی شد که جهت گیری سیاسی کار ما در دور آتی دخالت مستمر و همیشگی در محیط سیاسی ایرانیان خارج کشور، فعال و رادیکال نگه داشتن فضای خارج کشور علیه جمهوری اسلامی، جلب حمایت از مبارزات طبقه کارگر و جنبشهای اجتماعی دیگر و تلاش برای تثبیت سیاسی و اجتماعی حزب با تحکیم سازمان حزب در خارج کشور که به تفصیل در پلاتفرم آمده بود. در اين بحث نيز اعضا و ڪادرهاي حزب به زواياي مختلف ڪار ما در خارج٬ به مهمترين عرصه هاي نبرد ما با جمهوري اسلامي و به ابتڪارات مهمي ڪه ميتوان بڪار گرفت اشاره ڪردند. در اين زمينه نيز رفقا به تفصيل بر اهميت ڪار ما در خارج ڪشور اشاره ڪرده و تلاش ڪردند نقشه فعاليت حزب در خارج را تدقيق ڪرده و سرانجام کنفرانس  پلاتفرم را با وارد کردن اصلاحاتی جزئی، به اتفاق آرأ به تصویب رساند.

دستور بعدی انتخابات بود. در این بخش ڪنفرانس با انتخاب  رفقا: جمال کمانگر، لادن داور، ناصر مردای، عباس رضایی و فواد عبداللهی کمیته پنج نفره خارج کشور را انتخاب کرد. ڪنفرانس با اختتاميه  جمال ڪمانگر در ميان شور و شوق حاضرين به ڪار خود پايان داد.

کمیته منتخب در نشست کوتاهی جمال کمانگر را به اتفاق آرا به دبیری کمیته و ناصر مرادی را بعنوان معاون دبیر، لادن داور را بعنوان دبیر مالی و عباس رضایی را بعنوان دبیر تبلیغات انتخاب کرد.

روز دوم کنفرانس به گفت و شنود با رهبری حزب اختصاص داده شد که در این گفت و شنود، از طرف دفتر سیاسی حزب رفقا فاتح شیخ، خالد حاج محمدی و  عبدالله دارابی شرکت داشتند. در اين بخش نيز رفقاي دفتر سياسي در سخنان ڪوتاهي به جوانب مختلف ڪار حزب و نقش و جايگاه آن در اين دوره پرداختند. بدنبال رفقا با شور و شوق و در فضايي مملو از جديت و صميميت٬ ضمن طرح سوالاتي از رهبري حزب٬ نڪات و پيشنهادات مهم و قابل ملاحظه اي را به اطلاع دفتر سياسي رساندند.

 

کمیته خارج کشور حزب کمونیست کارگری- حکمتیست

هشتم دسامبر ٢٠٠٨