جمهوری اسلامی  نشاط اجتماعی را از مردم گرفته است  

سعید آرمان

 

دانشگاه شهر لیسستر  در بریتانیا، پروژه ای با هدف رتبه بندی کشورها از نظر شادی مردمانشان تعریف کرده‌ است. نتایج این رتبه بندی و دلایل شادی ملتها برای هر انسان مسئول در مقابل زندگی، سلامت، شادی و طول عمر مردم، جای تعمق فراوان است.

                                  

در این رتبه‌ بندی کشورهای دانمارک، سوئیس و اتریش به‌ ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را در تحقیقات این پروژه‌ بخود اختصاص داده‌اند.

از جمله‌ مهمترین معیارهای این پروژه‌ تحقیقی عبارتند از: بهترین سرویس های دولتی خدمات اجتماعی، بیمه همگانی با پوشش کامل، مدارس و دانشگاههای رایگان با کیفیت بسیار بالا، هویت اجتماعی کاملا مشخص برای جوانان، ناچیز بودن آلودگی محیط زیست، خدمات بهداشتی رایگان برای همه با پوشش کامل، فعالیتهای فرهنگی همگانی و در دسترس...


در این آمار گیری که از
۲۲۰ کشور جهان صورت گرفته است، ایران رتبه ۲۰۲ را به خود اختصاص داده است که در بین کشورهای آسیایی بعد از عراق و افغانستان غمگین ترین مردمان در قاره کهن به حساب می آیند. عواملی که در این آمارگیری ایران را جزو ۲۰ کشور آخر جدول قرار داده است، دلایلی همچون: تورم و گرانی کالا، نارضایتی مردم از وضع معیشتی، نبود امنیت روانی و اجتماعی،
رکود اقتصادی، نبود امنیت اقتصادی برای سرمایه گزاری، نرخ جرم و جنایت بالا و غیره نام برده‌ شده‌ است.‌

به‌ نقل از راديو فرانسه در رابطه‌ با این رتبه‌ بندی علیرضا افشار معاون وزیر کشور در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرده‌ است که پائین بودن رتبه ایران در ارزیابی سازمان ملل متحد از "نشاط اجتماعی" در کشورهای جهان، به دلیل "نبود شناخت از علل مراسم عزاداری های متعدد" در ایران است. او سپس به تحقیقاتی اشاره کرده‌ است که گویا نشان داده است "مجالس عزاداری ما در کاهش آلام درونی و ایجاد نشاط مردمی و معنوی تاثیر زیادی دارد".


علیرضا افشار در این مصاحبه از وجود پروژه ای بنام "طرح نشاط جتماعی"  پرده برداشته‌ است که در ده محور به تصویب شورای اجتماعی کشور رسیده است. او اضافه کرد که تحقیقاتی در دست انجام است که شاخص های نشاط اجتماعی را شناسائی کنند و با بهره گیری از آموزه های دینی و فرهنگ اهل بیت، الگوی جامعه امن و با نشاط تهیه گردد! او در مصاحبه‌اش "رسانه های گروهی دشمن" را متهم کرده‌ است که "امید و نشاط مردم ما را نشانه گرفته اند." معاون وزیر کشور در ادامه‌ توضیح میدهد که نیروی مقاومت بسیج با کمک وزارت اطلاعات و صدا و سیما ماموریت شناسائی و مقابله با اقدامات روانی دشمنان را بر عهده دارند. او گفته‌ است که باید جلوی طرح شایعات مخرب در جامعه را گرفت. او همچنین "اعلام موضع گیری های تخریبی که موجب تضعیف نظام و بی اعتمادی مردم نسبت به مسئولان می شود" را از عوامل ایجاد کننده استرس در جامعه قلمداد کرد.

این اظهارات به‌ اندازه‌ کافی گویاست، سی سال آزگار مردم را به‌ بند کشیدن، در ملاء عام اعدام کردن، عمل بغایت وحشیانه‌ سنگسار و حلق آویز کردن در مقابل دیدگان مردم چه‌ چیزی را بجز افسردگی به‌ ارمغان میآورد. سی سال نوحه‌ خوانی در مساجد و مخ زدن و تحمیق بخشهایی از مردم همراه‌ با سی‌ سال قوانین تبعیض آمیز ضد زن و ضد جوانان و شادی آنان و دخالت در خصوصی ترین عرصه‌های زندگی شخصی، تا سرکوب سیستماتیک روزانه‌ مردم، کارگران، زنان و جوانان از عوامل مهمی در عدم نشاط اجتماعی مردم هستند.

در جامعه‌ای که‌ صدها هزار جوان امیدوار به‌ زندگی بعد از سالها تحصیل فارغ التحصیل میشوند مستقیما به‌ ارتش بیکاران این کشور اضافه‌ میشوند، صدها هزار به‌ فحشا و تن فروشی، اعتیاد و بیکاری سوق داده‌ میشوند.

دولتی که‌ گله‌ های ویژه‌ بسیج و حزب الله و نیروهای انتظامی ویژه‌‌ شرور و آدمکش را برای سرکوب و تحقیر مردم تخصیص داده‌ است و بودجه‌های کلانی را برای پروژه‌های سرکوبگرانه‌ مصرف میکنند. در جامعه‌ای که کودکانش‌ از روزهای اول یادگیری در مدارس باید با مراسم سینه‌ زنی و قمه‌ کشی و آلوده‌ شدن به‌ خون و پوشیدن لباس سیاه‌ و عزاداری برای این امام و آن جانور شرور، آشنا شوند و با لبخند بیگانه‌ میشوند و در ماه‌ رمضان محکوم به‌ گرسنگی میشوند، انتظار بی جایی خواهد بود که‌ رتبه‌ای کمتر از 202 داشته‌ باشد.

مردم ایران برای رسیدن به‌ شادی و نشاط و عبور از کابوس استرس و افسردگی باید دست به‌ کاری ریشه‌ای بزنند. امری که‌ اولین گام آن برداشتن جمهوری اسلامی بعنوان یک رژیم سرمایه‌داری و استثمارگر و رژیمی با قوانین و عملکرد ایدئولوژی متحجر اسلامی میباشد

***