نتایج نشست شورای کادرهای تشکیلات کردستان

(مصاحبه با اسد گلچینی دبیر کمیته کردستان)

پرتو: نشست پنجم شورای کادرها برگزار شد. موضوعات مورد بحث کدامها بودند؟

اسد گلچینی:

شورای کادرها در دو روز و با کاری فشرده که از قبل نیز تدارک نسبتا خوبی برای آن از طرف هیات اجرایی کمیته دیده شده بود، برگزار شد. موضوعات مهمی چون بررسی فعالیتهای دوره گذشته و نگاهی به همه نقاط قوت و ضعف کارمان، اوضاع سیاسی در کردستان، اولویتهای فعالیتهای آتی کمیته کردستان، آرایش ما برای پیشبرد این فعالیتها و بالاخره بحث در مورد انتخاب یک کمیته که متناسب با وظایف حزب در کردستان باشد، در دستور بود. نشست توانست این موضوعات را بررسی کند و به نتایج روشنی دست پیدا کند. شرکت فعال رفقا در این جلسات، مهمانان و  برخی از رفقای رهبری حزب که در جلسه بودند به هر چه پربار کردن این مباحثات کمک کرد.

 

پرتو: اوضاع سیاسی و فعالیتهای تشکیلات کردستان را چگونه بررسی کردید؟ شورای کادرها به چه نتایجی رسید؟

اسد گلچینی:

 در زمینه های مختلف ، جهت گیریهای محوری و اساسی تعیین شد. کمیته منتخب و هیات اجرایی آن وظیفه دارد تا  این جهت و سیاست ها را سازمان داده و پراتیک کند. حزب حکمتیست در کردستان در موقعیت حساس و دشواری بسر میبرد همانطور که کارگران و مردم ستمدیده و همه مبارزان رادیکال  در چنین شرایطی بوده اند. دوره گذشته سرکوب جمهوری اسلامی در کردستان ابعاد بی سابقه ای داشت. حزب ما یعنی هم بخش علنی و هم تشکیلات شهرهایش، از جمله مورد تعرض رژیم و دستگاه های جنایت و کشتارش بودند. رژیم در پی سرکوب دانشجویان کمونیست و آزادیخواه در دانشگاه های ایران بود، بازهم تعرضی بیسابقه  بر علیه آنها براه انداخت و حزب ما در آنجا هم مورد تعرض بود و به یمن سراسری بودن این مبارزات و همچنین سراسری بودن حزب ما، جامعه کردستان بلافاصله همچون همیشه بعنوان سنگر مبارزه انقلابی و نفوذ کمونیستها مورد تهاجم شدیدتری قرار گرفت. در دو سال گذشته هر نوع فعالیت کارگران و فعالین آنها، زنان و جوانان و دانشجویان بشدت سرکوب شده است. احکام زندانیان سیاسی و و احکام اعدام بی سابقه بوده است. دوره ای که شکنجه و کشتار سالهای 60 را میخواست زنده کند و دانشجویان زیر شکنجه وحشیانه قرار گرفتند، زیر شکنجه به قتل رساندند. کارگران به خاطر برگزاری مراسم روز کارگر شلاق خوردند و جریمه شدند و زنان بسیاری به زندانها افکنده شدند. این را هم باید در نظر بگیریم که رژیم در کردستان دستش خیلی باز نیست که هر کاری را بتواند انجام دهد، اما این واقعیتی است که در دو سال گذشته بر علیه فعالیت متشکل و سازمانیافته در جریان بوده است و تشکیلات حزب در کردستان  نیز  یکی از  افتخاراتش این بود در دوره گذشته از این موجودیت و فعالیت ها حفاظت کند و همزمان که درگیر مبارزه برای زندگی بهتر و مقابله با سرکوب و استبداد بودیم، تعرض رژیم را هم به خود و فعالیتهایمان توانستیم مانع شویم. البته این کار روتین ماست  ولی دو سال گذشته برای ما متفاوت بود و این درس های بسیار زیادی در همه زمینه های فعالیت سیاسی ، اجتماعی و حزبی در پی داشته است که باید در دوره آتی فعالیتها بکار گرفته شود. شورا تاکید کرد که حزب ما بنا به اعتبار و نفوذ سیاست های کمونیستی  و کادر های اجتماعیش  و خوشبختانه باید بگویم که در حال حاضر در همه تشکیلات نسل قدیمی تر و نسل جوان دست در دست هم گذاشته اند وتشکیلات زنده ای وجود دارد که در جامعه مطرح است و بنا به نقشی که در سازماندهی جنبش کمونیستی و کارگری در کردستان  دارد،  نمیتواند  مانند سابق کارش را ادامه دهد و باید جوابگوی نیازهای جدید و انتظارات جدید باشد.

نشست شورای کادرها اوضاع سیاسی در کردستان را در پرتو وضعیت جهانی و ایران بررسی کرد. تاثیرات بحران و سیاستهای سرمایه داری جهانی بر ایران و رژیم اسلامی را نشان داد که    جریانات و احزاب دخیل در سیاست  در کردستان را هم در این مدت دو سال گذشته بشدت تحت تاثیر قرار داده است. جریانات ناسیونالیست از کمپ جنگی آمریکا بر علیه ایران، به کمپ دریوزگی و پیدا کردن راه های خود را منطبق کردن با وضع موجود و ارتباط و مذاکره و مصالحه با رژیم  روی آورده اند.  این جنبه برای  ما همیشه روشن بوده است، آنچه مورد توجه ما در این نشست بود این است که حزب و جنبش کمونیستی و چپ و مردم مبارز وضعیت این جریانات را بشناسند و نگذارند جامعه تحت تاثیر این سرنوشت و سرگردانی جنبش ناسیونالیستی قرار بگیرند. مهمتر اینکه بستر مبارزه کمونیستی با این وضعیت و تاثیرات این جنبش و احزاب و جریانات آن باید بر بستر واقعی و اصلی آن یعنی حزب و جنبش ما تداعی شود. لازمه این کار حضور ما با سیاستها و فعالیتهای پیگیر بر علیه رژِیم اسلامی و سیستم سرمایه داری اش است. این امری است بعهده همه حزب در کردستان، از کمیته کردستان تا همه کادر و اعضا در شهرها. مثلا همین چندی پیش تشکیل اتحادیه ملایان در کردستان را ببینید، جنگ برای گرفتن امتیاز، مساله اعتصاب غذای زندانیان، و در این مدت فعالیت جریانات مختلف حول وحوش  به اصطلاح انتخابات را ببینید، "سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان" جلو افتاده تا آرزوهای تحقق نیافته سرمایه داران کرد و روشنفکران ناسیونالیست ، تحت نام "محرومیت مردم و مشارکت مردم در قدرت" را به گوش فرمانراویان برساند. از آن طرف تر پژاک برای شرکت در انتخابات خواستهایش را معلوم میکند و طرح های کروبی حزب دمکرات را وسوسه میکند و... و اگر کمیته کردستان حزب از کنار اینها  بدون عکس العمل رد شود، تصویر سیاهی از آنچه اینها با هم میتوانند ایجاد کنند درست میشود. نشست شورای کادرها  بر خود آگاهی کارگران و سازماندهی کمونیستها برای تامین حضور صف متحدی از مبارزان راه رهایی انسان از دست جهنم سرمایه داری و جمهوری اسلامی تاکید کرد و مجددا بر این نکته مهم انگشت گذاشت که در کنار سازماندهی کمونیستی و کارگری ، سازماندهی اعتراض جوانان برای رویارویی توده ای و گسترده که هم اکنون نیز موجود است، باید سازمان یاید. به علاوه حزب مسلح و حضور گارد  آزادی و تقویت آن لازمه حیاتی وجود ما و فعالیت و جنبش ما در کردستان است. کارگران و مردم زحمتکش در کردستان باید حزب و سیاست های خود را داشته باشند و فلسفه ما همین است.  شورای کادرها همچنین بر یک ضرورت مهم دیگر انگشت گذاشت و آنهم شناساندن هر چه بیشتر کومه له به عنوان نیرویی با سابقه چپ که از جنبش کمونیستی و کارگری بسیار دورترشده است و به بستر جنبش ناسیونالیستی نزدیک تر شده است. نشان دادن موقعیت کنونی این جریان در بطن مبارزه طبقاتی جامعه به عنوان یک جریان  ناسیونالیست چپ که نقشی جز سرویس دادن به جنبش ناسیونالیستی کرد را تحت نام چپ به عهده ندارد، باید بیش از پیش به آگاهی کارگران و جامعه تبدیل کرد.  لازمست این آگاهی را به وجود آورد، که گذشته چپ و کمونیستی دهه هشتاد میلادی این جریان بیش از این دستمایه سیاستهای پوپولیستی و ناسیونالیستی امروزاین جریان قرار نگیرد وایجاد این آگاهی و شفافیت کار ما است.  

تاکید نهایی ما این بود روشنی و قاطعیت سیاست های کمونیستی و متشکل کردن جنبش کمونیستی،  میتواند ما را در فعالیتهایمان در کردستان به جلو سوق دهد و سازماندهی حزب و حزبیت ستون فقرات این فعالیتها و سیاست هاست.

همراه با اینها سروسامان دادن به سازمان کمیته کردستان بخش علنی و جلب و جذب کادرهای جوان حکمتیست، کار ما در شهرها و دخالت فعال و سازمانیافته در مبارزه اقتصادی کارگران، فعالیت های ما در میان زنان، جوانان و سازماندهی گسترده آنها، حل مشکلات مالی و سازماندهی کمک های مالی منظم  و امکانسازی، تبدیل نشریات و سایت و تلویزیون کمیته به ابزار هایی برا ی نبرد های جنبش کمونیستی و کارگری و سازماندهی حزب که کادرهای علنی حزب در کمیته کردستان باید بدست بگیرند و هر چه بیشتر خود را به جامعه ای که برای آن شناخته شده و تاثیر گذارند مرتبط کنند و ... از دیگر تاکیدات ما در جلسه شورای کادرها بود.

در خاتمه نشست شورای کادرها کمیته 32 نفره ای را برای پیشبرد این سیاستها و جهتگیریها انتخاب کرد که در اعلامیه پایانی معرفی شده اند.

***