-- Logo ---->

 

 

 

 

اطلاعیه پایانی پلنوم هجدهم کمیته مرکزی

 حزب کمونیست کارگری  حکمتیست

 

پلنوم هجدهم کمیته مرکزی حزب حکمتیست در روزهای جمعه٬ شنبه و یکشنبه ١٨ ٬ ١٩ و ٢٠  تیر ماه برابر با ٩ ٬ ١٠ و ١١ ژوئیه با شرکت اکثریت اعضا و علی البدلهای کمیته مرکزی و رفقائی از حزب کمونیست کارگری عراق و حزب کمونیست کارگری کردستان برگزار گردید.

پلنوم با سرود انترناسیونال و یک دقیقه سکوت به یاد جانباختگان راه آزادی و سوسیالیسم آغاز شد و بعد از تصویب دستور جلسه رسما کار خود را شروع کرد.

دستورات پلنوم از این قرار بود:

۱ -  گزارش

٢ – وضعيت طبقه کارگر ايران

٣ – جمعبندی از فعاليت تشکيلاتی حزب در ايران

۴ –  سازمان حزب در داخل کشور

۵ – رهبری حزب بعد از کنگره چهارم

۶ – موقعيت کنونی حزب در کردستان

٧  مبانی و چشم انداز های فعاليت حزب در خارج کشور

٨– انتخابات

در بخش گزارش هیئت دبیران گزارش کتبی از اقدامات و فعالیتهای کمیته های اصلی (کمیته سازمانده، کمیته کردستان، کمیته خارج کشور٬ کمیته تبلیغات و آموزش) را در اختیار پلنوم قرار داد. کورش مدرسی، دبیر کمیته مرکزی حزب، ضمن نگاهی به کارکرد و اقدامات دوره گذشته حزب٬ به جایگاه مهم کمیته های اصلی حزب و تلاش این دوره هیئت دبیران در جهت شکل گرفتن و متکی به خود بودن آنها و اهمیت این موضوع در سازمان حزب و فعالیتهای ما تاکید کرد. کورش مدرسی در همین بخش به کنگره حزب و اقداماتی که هیئت دبیران پیش برده است و یا در دستور حزب گذاشته است اشاره کرد. در همین بخش با نگاهی به اوضاع سیاسی ایران، صفبندی نیروهای سیاسی و موقعیت طبقه کارگر و کمونیسم، به موانع و مشکلاتی که سد اتحاد و خودآگاهی طبقه کارگر است، پرداخت.

 

در مبحث گزارش رئیس دفتر سیاسی حزب نیز گزارشی از کارکرد دفتر سیاسی حزب تقدیم پلنوم کرد. فاتح شیخ در این بخش ضمن تائید گزارش هیئت دبیران به نقش دفتر سیاسی در فعل و انفعالات حزب پرداخت.

اعضا پلنوم در این بحث به جنبه های مختلف فعالیت حزب و کارکرد هیئت دبیران و دفتر سیاسی و همچنین اوضاع سیاسی و مهمترین موئلفه ها و مسائلی که کمونیستها و حزب حکمتیست باید مد نظر داشته باشند پرداختند.

مبحث دوم پلنوم "وضعيت طبقه کارگر ايران" بود که از جانب کمیته سازمانده توسط اعظم کم گویان ارائه شد. در این بخش اعظم کم گویان توجه پلنوم را به موقعیت طبقه کارگر٬ سازمان نیروی کار در مراکز اصلی تولیدی٬ خصوصی سازیها و سیاستهای اقتصادی و تاثیرات آن بر موقعیت طبقه کارگر٬ تلاش برای ارزان نگاه داشتن نیروی کار و بوجود آوردن انشقاق در صفوف طبقه کارگر جلب کرد. اعضا پلنوم و رفقای کمیته سازمانده به جوانب مختلف این بحث پرداخته و تلاش کردند سیمای جامعی از موقعیت طبقه کارگر ایران٬ تحولات جدی و قابل توجه در جامعه ایران و راهکارهای اصلی جهت جوابگوئی به معضلات طبقه کارگر و ایجاد اتحاد و بالا بردن خودآگاهی آن پرداختند.

مبحث "جمعبندی از فعاليت تشکيلاتی حزب در ايران" توسط بهرام مدرسی و اسد گلچینی تقدیم پلنوم شد. در این بخش بهرام مدرسی و اسد گلچینی با ارائه گزارش کامل از کارکرد حزب در شهرهای ایران٬ و دامنه و تاثیرات آن٬ سیاستهای تشکیلاتی ما در چند سال گذشته٬ سیاستهای جمهوری اسلامی و یورش با برنامه به کمونیستها و در راس آن به حزب حکمتیست پرداختند. در این بحث هم ارائه دهندگان و هم رفقای دست اندرکار و اعضا پلنوم به تجارب گرانبهای کار چند ساله گذشته حزب٬ نقاط قوت و اشکالات سبک کاری و ... پرداختند و استنتاجات مهمی را از این دوره کار گرفتند که در دستور ارگانهای مربوطه حزبی قرار خواهد گرفت.

بحث سازمان حزب در ایران توسط اسد گلچینی و بهرام مدرسی ارائه شد. در این بحث نیز رفقا به سیاست سازماندهی ما در ایران٬ گرهگاهها و مشکلاتی که با آن طرف هستیم و تجارب دوره گذشته ما در این زمینه٬ کمیته های کمونیستی و حوزه های اعضا و رابطه آنها با هم از زوایای مختلف پرداختند. اعضا کمیته مرکزی با شرکت فعال در این بحث کمک کردند که بحث سیاست سازماندهی ما بر بستر تجارب مهم تاکنونی٬ شفاف تر گردد. استنتاجات عملی تر از این بحث به ارگانهای درگیر و هیئت دبیران سپرده شد.

مبحث پنجم پلنوم کمیته مرکزی "رهبری حزب بعد از کنگره چهارم" حزب بود که توسط کورش مدرسی تقدیم پلنوم شد. دبیر کمیته مرکزی توجه کمیته مرکزی را به مباحثاتی که در مورد رهبری حزب به هیئت دبیران و دفترسیاسی حزب ارائه داده است و تصمیمات عملی که لازم است اتخاذ شود و چگونگی عملی کردن آن بعد از کنگره حزب پرداخت. اعضا پلنوم در ادامه بحث دبیر کمیته مرکزی به جوانب مختلف این بحث پرداختند.

مبحث "موقعيت کنونی حزب در کردستان" که از جانب هیئت اجرایی کمیته کردستان آماده شده بود٬ توسط دبیر کمیته کردستان حزب ارائه شد. رحمان حسین زاده در این بحث به اوضاع کردستان٬ نقش و جایگاه جنبشهای سیاسی مختلف٬ آرایش نیروهای سیاسی٬ تحولات یکساله اخیر و تاثیرات آن در کردستان٬ موقعیت کارگر و کمونیسم و نقش و جایگاه حزب حکمتست و اولویتهائی که تشکیلات کردستان حزب باید پیش ببرد پرداخت. اعضا هیئت اجرایی کمیته کردستان و اعضا پلنوم به جنبه های مختلف این بحث و راهکارهای پیشروی کمونیسم و حزب حکمتیست پرداختند. استنتاج عملی این بحث در دستور ارگانهای رهبری حزب قرار گرفت.

دستور بعدی پلنوم "مبانی و چشم انداز های فعاليت حزب در خارج کشور" بود که کمیته خارج حزب آماده کرده بود و توسط آذر مدرسی، دبیر کمیته خارج، ارائه شد. دبیر تشکیلات خارج حزب در این بحث به تغییر و تحولات چند ساله گذشته٬ موقعیت جمهوری اسلامی در خارج کشور، سیاستهای جمهوری اسلامی در این دوره٬ تغییرات بافتی ایرانیان خارج کشور و عرصه های مختلف کاری و فعالیت کمونیستی ما در خارج کشور پرداخت. آذر مدرسی همچنین به مبانی کار ما در خارج٬ موانع کار کمونیستی و راههای پیشروی و نقش تشکیلات خارج کشور در استراتژی حزب پرداخت. بدنبال اعضا کمیته خارج کشور حزب و شرکت کنندگان در پلنوم از زوایای مختلف جنبه های مهم این مبحث را گشودند.

آخرین دستور جلسه پلنوم انتخابات بود. در قسمت انتخابات، کورش مدرسی در پست دبیر کمیته مرکزی ابقا شد و  پلنوم ١٦ نفر از اعضا کمیته مرکزی را بعنوان دفتر سیاسی انتخاب کرد. اعضای دفتر سیاسی منتخب پلنوم ١٨ عبارتند از:  آذر مدرسی، اسد گلچینی، اعظم کم گویان امان کفا، بهرام مدرسی، ثریا شهابی٬ جمال کمانگر٬ حسین مرادبیگی، خالد حاج محمدی، رحمان حسین زاده، رحمت فاتحی٬ سلام زیجی٬ عبدالله دارابی، فاتح شیخ، مظفر محمدی و محمد فتاحی.

بعد از پلنوم دفتر سیاسی حزب  در نشست خود  به اتفاق آراء فاتح شیخ را بعنوان رئیس دفتر سیاسی و امان کفا را بعنوان معاون رئیس دفتر سیاسی انتخاب کرد.

 

 حزب کمونیست کارگری ایران- حکمتیست

٢٣ تیر ١٣٨٩ – ١٤ ژوئیه  ٢٠١٠