اطلاعیه کتفدراسیون جهانی اتحادیه کارگری آزاد (آی سی اف تی یو) در ادامه فعالیت های بین المللی برای اعزام یک هئیت برای نظارت بر کار دادگاه فعالان کارگری در سقز

 اطلاعیه کتفدراسیون جهانی اتحادیه کارگری آزاد برای اعزام یک هئیت برای نظارت بر کار دادگاه فعالان کارگری در سقز بروکسل،  14 سپتامبر 2004

 ناظران بین المللی باید به دادگاه فعالان کارگری دسترسی داشته باشند

 جنبش جهانی اتحادیه های کارگری بار دیگر از مقامات ایرانی می خواهد که به ناظران بین المللی برای شرکت در دادگاه هفت فعال کارگری اجاز ورود به ایران بدهند.

 محمود صالحی، محمد عبدی پور،  اسماعیل خودکام، محسن حکیمی، هادی تنومند، جلال حسینی و برهان دیوانگر قرار است روز 23 سپتامبر 2004 به اتهامات کوناگون از جمله" سازماندهی راهپیمائی اول ماه مه زمانی که 7 فعال کارگری به دنبال برگزاری جشن اول ماه دستگیر شدند، " تاسیس شورای غیرقانونی کارگری"، تلاش برای برگزاری گردهمائی غیرقانونی" ، تهیه جدول مقایسه ای سطح زندگی یک خانواده  5 نفری" محاکمه شوند. آنها هم چنین متهم به همکاری با سازمان ممنوعه کومه له هستند. اصل این اتهام از سوی آی سی اف تی یو مورد سئوال قرار گرفته است. گای رایدر، دبیرکل برزگترین اتحادی جهانی کارگری آی سی اف تی یو، عنوان کرده که این اتهامات نشان گر آن است که ایران به عنوان عضو سازمان جهانی کار، به تعهدات بین المللی خود عمل نمی کند. ایران به طور دواطلبانه پذبرفته که به برخی حقوق پایه کارگری از جمله "حق آزادی تشکل" که از سوی سازمان حهانی کار(آی ال او) تضمین شده است احترام بگذارد. این حق به کارگران این امکان را می دهد که سازمان خود را بوجود آورند و یا به آن برای دفاع از منافع خود به پیوندند. کلیه اتهامات فوق ناقض این اصول پایه ای است.  

 حضوز ناظران بین المللی در دادگاه یک قدم مهم برای برگزاری عادلانه پروسه محاکمه رهبران کارگری است. بنابراین اعطای راوادید ورود به نفع مقامات ایرانی است. بدون تردید، این محاکمه نگرانی جدی در جنبش کارگری جهانی نسبت به رعایت حقوق بشر و حقوق صنغی در ایران بوجود آورده است. نه تنها به این خاطر که فعالان کارگری تخت تعقیب قرار گرفته اند، بلکه امری است که به عنوان یک حق  در سراسر جهان پذیرفته شده است.

 متاسفانه تلاش قبلی برای اتخاذ راوادید ورود به ایران ناموفق بود. در واقع درخواست پیشین " آی سی اف تی یو " از مقامات ایرانی برای تضمین راوادید بی پاسح گذاشته شد. در نامه ای به وزیر امورخارجه ایران، دکتر سید کمال خرازی، آی سی اف تی ی یو اعلام کرد که قویا بر این باور است دستگاه قضائی ایران علاقه ای ندارد ایران را در معرض محکومیت رسمی از سوی سازمان جهانی کار قرار دهد. به همین خاطر نیز بار دیگر از مقامات ایرانی می خواهد راوادید ورود به ایران را برای هئیت ناظران بین المللی، آقای ماتیاس لندگرن،  نماینده کنفدراسیون اتحادیه های آزاد کارگری سوئد(ال او)، آقای راجی سورانی، از مرکز حفوق بشر فلسظین،  خانم C Brighi  ،از کنفدراسیون اتحادیه های کارگری ایتالیا، سی آی اس ال، آقای J. Kuczkiewicz  از کنفدراسیون جهانی اتحادیه های کارگری آزاد، تضمین نمایند.

 

 اطلاعیه فوق را امور بین الملل کانون زندانیان سیاسی ایران(در تبعید) ترجمه کرده است.

14 سپتامبر 2004 برابر با 24 شهریور 2004