اولویتهای تشکیلات کردستان حزب 

 مصاحبه با رحمان حسین زاده

 

اکتبر:

 استنتاجات شما از جهت گیریها و مصوبات کنگره اول حزب حکمتیست برای  فعالیتهای تشکیلات  کردستان چیست ؟ و در همین راستا اولویتهای عملی و اساسی این دوره  کمیته کردستان چیست؟

 

رحمان حسین زاده:

 جهت گیریها و همه مصوبات کنگره اول حزب مستقیما مبنای پراتیک تشکیلات کردستان حزبند و احتیاجی به حلقه  واسط "استنتاجات دیگری" نیست. اسناد این کنگره فقط جهت گیریهای عمومی را طرح نکرده اند، بلکه استنتاجات  بسیار کنکرت  برای عمل مستقیم کل حزب و از جمله  تشکیلات کردستان حزب است. اتفاقا تشکیلات کردستان به دلیل موقعیت قویتر  سیاسی و اجتماعی و دخالتگرانه  اش در جامعه کردستان، اهرمهای موثر تاثیر گذاری  برای تغییر تناسب قوا به نفع مردم ، از موقعیت مساعدتری برای مادیت بخشیدن مصوبات کنگره بهره مند است.  آن حلقه مشترکی  که کل مصوبات کنگره را به هم میبافد در این دو محور اساسی منعکس است که اولا : حزب حکمتیست میخواهد پرچمدار سرنگونی جمهوری اسلامی ورهبری چپ جنبش سرنگونی را تامین کند. دوما به یک حزب سیاسی قوی و توده ای تبدیل شود. تشکیلات کردستان حزب دارای  استعداد و توانایی بالایی برای اجرای این دو محور اصلی جهت گیری حزب در این دوره  است . به این منظور و در راستای اجرای کل مصوبات کنگره اولویتهای سیاسی و عملی دوره آتی تشکیلات  کردستان عبارتند از:

1- تبدیل تشکیلات کردستان حزب به ظرف اتحاد و کانالیزه کردن اعتراض و  مبارزه رادیکال   بخشهای معترض  جامعه، تبدیل منشور سرنگونی و مفاد آن به  پرچم هر اعتراض و مبارزه ای علیه جمهوری اسلامی و در جهت سرنگونی آن .

 2- به دست گرفتن ابتکار عمل در تنگنا قرار دادن حاکمیت جمهوری اسلامی و دم و دستگاه اداری و نظامی و انتظامی آن در کردستان. مقابله با پروژه های این رژیم و کسب توانایی و آمادگی حزب برای جوابگویی در قبال هر اتفاق و شرایط اضطراری در کردستان و به دست گرفتن ابتکار برچیدن جمهوری اسلامی در شرایط مناسب آن  

3-  متحد و قدرتمند کردن مردم در محلات. تبدیل محلات زندگی مردم به محیط کنار زدن قوانین و موازین جمهوری اسلامی و ارزشهای اسلامی و عقب مانده و ناسیونالیستی . گسترش عملی و هدفمند سیاست کنترل محلات.

4-  گسترش کمیته های  کمونیستی و شبکه های حزبی در کارخانه و محیط کار و محلات و دانشگاه و مدارس و .... ، تبدیل کمیته ها ی کمونیستی و شبکه های حزبی به محمل اتحاد ، تشکل و قدرتمندی کارگران ، زنان جوانان و مردم معترض در مبارزه شان علیه جمهوری اسلامی و رهایی از وضع موجودوبرای  بهبود زندگیشان.   

5- گسترش سریعتر واحدهای گارد آزادی در محیط زیست و در شهرهای کردستان طبق قرار مصوب کنگره اول حزب

6-  پایه گذاشتن واحدهای  منظم و نیمه منظم گارد آزادی که قدرت مانور و ابراز وجود متمرکز و علنی را در شرایط ضروری داشته باشند.  

7- تداوم پروژه رهبران کمونیست در میان مردم.

8- نقد تیز و شفاف ناسیونالیسم و فدرالیسم و به حاشیه راندن این افق و سیاست در جامعه. مقابله قاطع و روشن با قوم پرستان و فدرالیستها و نیروهای سناریوی سیاهی و منزوی کردن آنها در جامعه کردستان طبق قرار مصوب کنگره

9- تداوم تلاش برای ایجاد تشکلهای کارگری و توده ای و تقویت نهادها و سازمانهای توده ای رادیکال موجود. گسترش جنبش مجامع عمومی در محیط کار و زیست.  

10 - تبدیل تشکیلات کردستان به یک سازمان مدرن کمونیستی متکی به دیسپلین و استانداردهای سازمانی تماما سیاسی و حزبی . شناخت موانع سد راه تبدیل شدن به یک تشکیلات  سیاسی، توده ای و حزبی و نقد و کنار زدن این موانع.

11- تامین امکانات مالی فعالیتهای گسترده تشکیلات کردستان .    

 

اکتبر: منشور سرنگونی جمهوری اسلامی پرچمی برای سرنگونی حکومت اسلامی به شیوه آزادیخواهانه و انقلابی است. سازماندهی قطب چپ حول این پرچم در کردستان به چه معنا است؟  و در این رابطه  آیا اقدامات خاصی در دستور میباشد؟

 

رحمان حسین زاده:

سازماندهی قطب چپ حول منشور سرنگونی به این معنا است که جنبش اعتراضی چپ ورادیکال و نهادها و سازمانهای متکی به این جنبش در  جامعه میتوانند این پلاتفرم و مفاد آن را به عنوان قطب نمای  مبارزه خود انتخاب کنند. حول آن صفوف جنبش و اعتراض خود را آگاهانه هدایت و متشکل کنند. درست است این پلاتفرم پیشنهادی حزب حکمتیست در جنبش سرنگونی است ، اما فقط پلاتفرم حزب ما نیست. این پلاتفرم  هر حرکت و جریان آزادیخواهی است که برای سرنگونی جمهوری اسلامی به اراده مردم متشکل متکی است. که به انتخاب آزادانه و آگاهانه مردم در تعیین نظام حکومتی آینده معتقد است. این پلاتفرم جنبشی است و نه حزبی . ما این تصور سکتاریستی را نداریم که هر کس و جریانی اگر منشور سرنگونی و یا مفادی از آن را مبنای فعالیت خود قرار دهد ، پس تحت اتوریته   حزب حکمتیست  درآمده اند!  امیدواریم آن بخش از فعالین حرکتهای اعتراضی رادیکال و نهادها  که هنوزفعالیت خود را در ارتباط با حزب حکمتیست کانالیزه نکرده اند،  و یا سازمانها و احزاب سیاسی  این تصور سکتاریستی موجود را کنار بگذارند . این تصور را به مبنای دوری گرفتن از منشور سرنگونی تبدیل نکنند.  بنا به امری که دارند و واقعیت جنبش سرنگونی که در آن درگیرند ، به منشور سرنگونی نگاه کنند. اگرمنشور سرنگونی ومفاد آن حرکت اعتراضی و رادیکال آنها را تقویت میکند، انتظار اینست آن را به پلاتفرم و پرچم مبارزه خود تبدیل کنند. به این معنا ما منشور سرنگونی را در مقابل  تحرک اعتراضی رادیکال موجود اعم از تحرک اعتراضی  کارگران، زنان، جوانان و اعتراضات عمومی و فعالین و نهادها و سازمانهای آنها قرارمیدهیم، تا آن را انتخاب کنند. به این ترتیب در یک صف وسیع منشور سرنگونی را به محور هماهنگی و همسویی مبارزاتی خود تبدیل کنیم. علاوه بر آن ما در کنگره به احزاب و شخصیتهای سیاسی فراخوان داده ایم منشور سرنگونی را مورد حمایت قرار دهند. این در مورد احزاب در کردستان هم صادق است. منشور سرنگونی  روی  میز هر شخصیت و حزب سیاسی قرار میگیرد که معتقد به اعمال اراده مردم و حرکت انقلابی برای سرنگونی جمهوری اسلامی و معتقد به تامین و تضمین شرایط امن و متمدن در جامعه ایران در پروسه سرنگونی است، تا  نظر خود را در مورد آن اعلام کنند ، امضای خود را پای حمایت آن بگذارند و اگر اینکار را نمیکنند، توضیح دهند چرا؟

بویژه به این مسئله باید توجه داشت احزاب راست فدرالیست مثل حزب دمکرات و گروه سناریو سیاهی مثل سازمان زحمتکشان درست نقطه مقابل منشور سرنگونی به امید دخالت نظامی آمریکا و راه انداختن جنگ و پاکسازی قومی   تحت لوای فدرالیسم میخواهند در کردستان به نان و نوایی برسند. در مقابل این قطب ارتجاعی ، منشور سرنگونی آن پلاتفرم انقلابی است که میتواند مبنای کانالیزه کردن و همسو کردن بخشهای مختلف جنبش اعتراضی و جنبش سرنگونی انقلابی جامعه برای کنار زدن جمهوری اسلامی باشد.         

***