گارد آزادي ، پيام آور آزادي و برابري

 

رحمان حسين زاده  

 

حضور موفق و موثر گارد آزادي به همراه رهبران محبوب سه دهه مبارزات آزاديخواهانه و انقلابي مردم  مجيد حسيني و عبدالله دارابي در حومه شهر مريوان نام و نيروي جديدي را به فرهنگ مبارزاتي مردم عليه  تبعيض و نابرابري و ستم و عليه جمهوري اسلامي و براي تحقق آزادي و برابري اضافه کرد. گارد آزادي سر زبانها افتاده است. تبليغ ميشود و با حضور و فعاليت موثرش در حومه مريوان جاي خود را در دل مردم تشنه آزادي باز ميکند.

 

22 مرداد مقطع مهم فعاليت  گارد آزادي

 

شنبه 22 مرداد امسال واحدهاي گارد آزادي با درايت و کارداني و  با  حمايت توده اي و  اتکا به تجارب فرماندهان و کادرهاي با تجربه اي چون خالد علي پناه ، سردار نگلي، يدي کريمي و کمال رضايي (مربزان) و همکاري عملي طيف وسيع جوانان پرشور خود را به 3 کيلومتري پادگان نظامي رژيم در شهر مريوان رساندند و در روستاي چسپيده به شهر "لنج آوا" حفاظت اجتماع توده اي مردم و رهبران حزب حکمتيست مجيد حسيني و عبدالله دارابي را به عهده گرفتند. نقش موثر گارد آزادي در اين حرکت نقطه عطفي در شکل گيري نيروي حفاظتي و مسلح کمونيستي و متعلق به طبقه کارگر و مردم زحمتکش است. در نتيجه 22 مرداد 1384 را ميشود به عنوان روز گارد آزادي ياد کرد . و هر سال در اين روز فعاليتهاي اين نيرو و دستاوردها و مسائل پيشاروي آن را بررسي کرد.  

اين نيرو در بطن  تجربه هرساله پروژه رهبران کمونيست صيقل يافت و به اينجا رسيد، که اولين بار  در شهريور 1378 توسط  عبدالله دارابي و واحدهاي همراهش  در حومه مريوان ابراز وجود کردند. همان وقت منصور حکمت عزيز عنوان مناسب و جذاب رهبران کمونيست را بر آن نهادند و در مورد اهميتش با قلم تيزش نوشت و مشوق اصلي تشکيلات کردستان حزب براي تداوم اين پروژه بود.

از آن ببعد هر سال پروژه رهبران کمونيست در ميان مردم تداوم داشته است و  همزمان با اين فعاليتها تعيين اسم مشخص و متمايز کننده از سنت "پيشمرگايه تي" و چپ سنتي و چريکي در سطح جهاني و منطقه ، براي نيروي مسلح ما موضوعيت جدي پيدا کرد. در اين چند سال اسامي متعددي از جمله "پارتيزان کمونيست " ، "گارد سرخ" و ..... نهايتا "گارد آزادي" مطرح شدند. هريک از اسامي ديگر به دلايلي رد شدند . در اينجا فرصت پرداختن به آن دلايل نيست .  در ميان اين اسامي سال گذشته در مورد عنوان "گارد آزادي" به توافق رسيده و تصميم گرفتيم.

 

حضور موثر حکمتيستها در اعتصاب عمومي مردم کردستان و حرکت اخيررهبران کمونيست  و گارد آزادي  به ابتکار و همت حکمتيستها عطش کمونيستها و حکمتيستها را براي جابجايي نيرو و تغيير تناسب قوا به نفع کمونيسم و  کارگر و چپ در جامعه نشان ميدهد . آن سنت لنيني و  حکمتي را برجسته ميکند که قرار نيست چپ و کمونيسم بارديگر يا "قربانيان بي آزار تاريخ" و يا "گروه فشار آتشين مزاج" در بطن تحولات بر سر قدرت سياسي باشند. بلکه مستقيما ميخواهند نيروي معادله قدرت و کسب قدرت سياسي توسط حزب کمونيستي باشند. تازه اين آغاز کارما و دنيايي وظايف پيچيده در انتظار ما ست. فعاليت گارد آزادي در اين چارچوب حائز اهميت است.

 

اهداف گارد آزادي

 

اهداف گارد آزادي جدا از اهداف حزب حکمتيست نيست. همان هدفي را تعقيب ميکند که کل حزب بر اساس برنامه و اهداف و استراتژي خود تعقيب ميکند. رهايي انسان و تحقق آزادي و  برابري و حکومت کارگري قطب نماي اين نيرو و الهام بخش آن است. در يک کلام گارد آزادي پيام آور آزادي و برابري است.

 

نقطه عزيمت حزب حکمتيست براي نجات جامعه از نظم سرمايه و جهنم جمهوري اسلامي بسيج طبقه کارگر و توده مردم زحمتکش ، به ميدان کشيدن جنبش اعتراض کارگري و توده اي و جنبش اعتراض  شهري و سازماندهي و هدايت مبارزات اقتصادي، سياسي و اجتماعي  کارگران و توده وسيع مردم جان به لب رسيده و در يک کلام سازماندهي انقلاب  کارگري و رهايي قطعي جامعه است. چنين مبارزه و انقلابي حزب سياسي و توده اي را ميطلبد که مستقيما  جوابگوي عرصه هاي متنوع و پيچيده  اين مبارزه باشد. بر اين اساس  فعاليت مسلحانه و سازماندهي گارد آزادي يکي ار اين عرصه ها  در کنار اين دهها عرصه مهم فعاليت جنبش و حزب ماست. در جامعه اي که رژيمهاي استبدادي تا دندان مسلح حاکمند . در جامعه اي که تروريسم جمهوري اسلامي در شکل دولت خود را  بر مردم  تحميل کرده است. در جامعه اي که 26 سال است جمهوري اسلامي نيروي نظامي و انتظامي را به جان مردم انداخته است و مشخصا در جامعه کردستان که رژيم حاکم از 28 مرداد 58 تاکنون رسما جنگ تمام عياري را عليه مردم کردستان اعلام کرده و هر شهر و روستا و کل اين منطقه را با لشکرکشي و زور نظامي و جنگ و کشتار به تصرف در آورده است.  و در شرايطي که مردم براي مقابله و مقاومت دست به اسلحه برده اند، حزب کمونيستي کارگران و طالب قدرت سياسي دخالتگرانه بايد اين عرصه را متکي بر افق و سياست و الگو و سنت مبارزاتي خود سازمان دهد. ضرورت سياسي سازماندهي گارد آزادي بر اي حزب حکمتيست از همين جا ناشي ميشود. مضافا احزاب ناسيوناليست در کردستان مسلحند. اينها اگر اهرم نظامي را در مقابل دولتهاي ارتجاعي مرکزي به منظور رسيدن به سازش جهت شريک شدن در قدرت بکار ميگيرند. همان اسلحه را براي مقابله و سرکوب صف  آزاديخواهي و حق طلبي کارگر و توده مردم زحمتکش و کمونيستها بکار ميگيرند. تجربه دو دهه گذشته تقابل کمونيسم و ناسيوناليسم در کردستان ايران و  عراق همين را نشان ميدهد. اين واقعيت ضرورت سازماندهي عرصه نظامي توسط کمونيستها  را ده چندان تاکيد ميکند. گارد آزادي جوابي به اين نياز هم هست.

 

به گارد آزادي بپيونديد.

 

گارد آزادي را بايد تقويت کرد  و گسترش داد. واحدهاي مسلح گارد آزادي را بايد در شهر و روستاهاي کردستان و در محيط کار و زيست مردم  سازمان داد. ساختار و الگوي سازماني گارد آزادي درست همانند اهداف آن متفاوت و متمايز از نيروي مسلح سنتي و پيشمرگايه تي مرسوم در کردستان و بخش عمده تجربه چپ تاکنوني است . حزب ما اساسا اين نيرو را در شهرها و منطبق با شرايط نرمال زندگي توده کارگر ومردم زحمتکش و هر انسان آزاديخواه  در جامعه سازمان ميدهد.   در فرصت ديگري با تفصيل بيشتر درمورد  نحوه فعاليت و آرايش و ساختار سازماني و تاکتيک و و ظايف کوتاه مدت و بلند مدت تر نيروي گارد آزادي بايد نوشت  و توضيح داد. سرعت سير  تحولات کنوني درست همانند همه عرصه هاي انقلابي ديگر در اين عرصه هم  ابتکار و تلاش عاجلي را در دستور کار تشکيلات کردستان حزب و همه  کميته هاي شهرها  قرار ميدهد. جوابگويي درست اين موضوع جوابگويي  نياز اجتماعي و تشخيص درست  يکي از مهمترين اولويتهاي ايندوره است.

همين جا هر انسان مبارز و هر جوان پرشور و راديکال که خود را  در اهداف سياسي و اجتماعي حزب ما و گارد آزادي شريک ميداند به پيوستن به صفوف گارد آزادي فراميخوانم . هر کس که ميخواهد به نيروي گارد آزادي بپيوندد با تشکيلات کردستان حزب، با کميته شهرها  وبا  رهبران و شخصيتها و کادرهاي  شناخته شده حزب در کردستان تماس بگيرد. صفوف گارد آزادي پذيراي هر انسان پرشور و مبارزيست که از اين طريق جنبش آزادي و برابري را تقويت ميکند.

 

درود بر گارد آزادي ، پيام آور آزادي وبرابري