-- Logo ---->

 

 

 

 

 اطلاعیه پایانی پلنوم چهاردهم ڪمیته مرڪزی

 حزب کمونیست کارگری ایران -  حکمتیست

 

روزهای شنبه و یڪشنبه ٢٣ و ٢٤ خرداد ١٣٨٨ – ١٣ و ١٤ ژوئن ٢٠٠٩ پلنوم چهاردهم ڪمیته مرڪزی حزب حڪمتیست با شرڪت اڪثریت اعضا و علی البدلهای ڪمیته مرڪزی برگزار شد. هیئتی از حزب کمونیست کارگری عراق در این پلنوم شرکت داشت.

پلنوم با سرود انترناسیونال و یڪ دقیقه سڪوت به یاد جانباختگان راه آزادی و سوسیالیسم آغاز شد. پلنوم بعد از تصویب دستور جلسه رسما ڪار خود را شروع ڪرد.

دستورات پلنوم از این قرار بود:

١- گزارش

٢- اوضاع سیاسی ایران و موقعیت حزب حڪمتیست

٣- انتخابات

در بخش گزارش ابتدا فاتح شیخ و خالد حاج محمدی به عنوان رئیس دفتر سیاسی و دبیر اجرایی حزب گزارشی از ڪارڪرد حزب از ڪنگره سوم تا ڪنون را تقدیم پلنوم ڪردند. رئیس دفتر سیاسی و دبیر اجرایی ضمن گزارش فعالیتهای حزب در این دوره٬ به جهت و تلاشهایی ڪه در جواب به نیازهای این دوره فعالیت ڪمونیستی و مهمترین مسائل سیاسی ڪه در مقابل حزب و جامعه قرار گرفته و نقشی ڪه حزب داشته است اشاره ڪردند. بدنبال ڪورش مدرسی به عنوان دبیر ڪمیته مرڪزی با نگاهی به ڪار و فعالیت حزب بعد از ڪنگره سوم٬ با گزارشی اختصاصی از وضع حزب در جامعه ایران و نقش و جایگاه تشڪیلات ما و مسائل گرهی ای ڪه در مقابل ما بوده است٬ شمائی از ڪارڪرد ما در این دوره را در مقابل پلنوم قرار داد. بدنبال مسئولین عرصه های ڪاری در حزب و اعضا هیئت اجرایی دفتر سیاسی و سپس اعضاء ڪمیته مرڪزی به سهم خود با اشاره به جنبه های مختلف ڪارڪرد حزب٬ فعالیت و نقش و تاثیر حزب و همزمان ڪمبودها و نارساییهای ڪار و فعالیت حزب حڪمتیست را روشن ڪردند. 

مبحث اوضاع سیاسی ایران و موقعیت حزب حڪمتیست توسط ڪورش مدرسی ارائه شد. ڪورش مدرسی ضمن اشاره به تحولاتی ڪه در ابعاد جهانی روی داده است٬ به مهمترین مولفه های اوضاع سیاسی ایران، به موقعیت طبقه ڪارگر و جنبش کمونیستی و حزب حڪمتیست پرداخت. در این مبحث نیز معرف بحث و شرڪت ڪنندگان از زوایای مختلف، هم موقعیت جمهوری اسلامی٬ هم توازن قوای موجود و هم جایگاه و نقش ڪمونیستها و حزب حڪمتیست را مورد بررسی قرار دادند. پلنوم بر این مسئله تاڪید ڪرد ڪه در دل تحولات جدی در منطقه و در جامعه ایران صف بندیهای طبقاتی تغییر ڪرده اند٬ بخشی از اپوزیسیون جمهوری اسلامی و اقشار ناراضی در این اوضاع رفتن جمهوری اسلامی را به نفع خود نمیدانند و در تلاشند در همین چهارچوب و با حفظ نظام سرمایه داری و رژیم حاڪم٬ اهداف خود را دنبال ڪنند. پلنوم متفقا تاڪید ڪرد که جامعه ایران و صفبندی سیاسی در این جامعه بشدت از نظر طبقاتی پولاریزه شده و منافع سیاسی طبقاتی کارگران شفافتر از همیشه در برابر منافع سیاسی طبقاتی همه اقشار بورژوازی چه در درون رژیم و چه در اپوزیسیون قرار گرفته است. پلنوم بر اهمیت خط متمایز حزب حڪمتیست و اهمیت نقشی ڪه ڪمونیسم دخالتگر میتواند داشته باشد اشاره ڪردند. پلنوم بر نقش رهبری حزب در فضای ڪنونی و اهمیت دخالتگری جدی با خط متمایز و سازش ناپذیر در مقابله با جمهوری اسلامی و برای ایجاد اتحاد در صفوف طبقه ڪارگر و اهمیت سازمان و تحزب ڪمونیستی طبقه ڪارگر تاکید گذاشت.

در بحث انتخابات، پلنوم کمیته مرکزی به اتفاق آراء کورش مدرسی را بعنوان دبیر کمیته مرکزی و ١٥ نفر را بعنوان دفتر سیاسی انتخاب کرد که عبارتند از: آذر مدرسی، اسد گلچینی، اعظم ڪم گویان٬ امان کفا، بهرام مدرسی، ثریا شهابی٬ جمال ڪمانگر٬ حسین مرادبیگی، خالد حاج محمدی، رحمان حسین زاده، صالح سرداری٬ عبدالله دارابی، فاتح شیخ، مظفر محمدی و محمد فتاحی.

پلنوم چهاردهم ڪمیته مرڪزی با سخنان فاتح شیخ در مورد پلنوم و مباحث ارزنده آن و ڪار و فعالیت جدی ڪه در دستور دفتر سیاسی گذاشته است به ڪار خود پایان داد.

بعد از پلنوم  ڪمیته مرڪزی٬ دفتر سیاسی در روز دوشنبه ٢٥ خرداد- ١٥ ژوئن نشست خود را با شرکت اڪثریت اعضای دفترسیاسی و با حضور کورش مدرسی دبیر کمیته مرکزی برگزار ڪرد. بحث اصلی دفتر سیاسی استنتاجات عملی مباحث پلنوم و همچنین تحولات اخیر در ایران بعد از معرڪه گیری انتخابات رئیس جمهور بود.

دفتر سیاسی در نشست خود با نگاهی به مباحث پلنوم به جنبه های پراتیڪی و استنتاجات عملی از مباحث پلنوم پرداخت و اقدامات فوری معینی را در دستور خود گذاشت.

دفتر سیاسی با بررسی همه جانبه تحولات ایران بعد از معرڪه گیری انتخابات ضمن پافشاری مجدد بر مواضع درست و اصولی حزب در مورد "انتخابات" اخیر٬ تاڪید ڪرد٬ ڪه تنها راه رادیکال، انسانی و کارساز برای طبقه ڪارگر و مردم آزادیخواه در ایران٬ جدا ڪردن صف خود از جناحهای جمهوری اسلامی و سازمان دادن و متحد کردن صف مستقل خود زیر پرچم آزادی و برابری است. دفتر سیاسی بر اهمیت دخالت فعال حزب در فضای سیاسی موجود برای شڪل دادن به صف مستقل ڪارگران و آزادیخواهان٬ تلاش برای بیشترین استفاده از این فضا در جهت اتحاد فشرده مردم آزادیخواه و برابری طلب حول مطالبات رادیکال، و انسانی خود علیه ڪلیت جمهوری اسلامی و "ڪاندیدا"هائی که همگی نمایندگان سرمایه اند تاڪید ڪرد و تصمیمات لازم در این عرصه را به تصویب رساند.  

در ادامه نشست، دفتر سیاسی  به اتفاق آراء فاتح شیخ را بعنوان رئیس دفتر سیاسی و خالد حاج محمدی را بعنوان دبیر اجرایی حزب و معاون رئیس دفتر سیاسی انتخاب کرد. سپس هیئتی هفت نفره را همراه دبیر اجرایی حزب به عنوان هیئت اجرایی دفتر سیاسی انتخاب ڪرد که عبارتند از: آذر مدرسی٬ اسد گلچینی٬ بهرام مدرسی٬ جمال ڪمانگر٬ حسین مرادبیگی (حمه سور)٬ خالد حاج محمدی٬ رحمان حسین زاده و محمد فتاحی.

 

دفتر سیاسی حزب ڪمونیست ڪارگری حڪمتیست

٢٧ خرداد ١٣٨٨ – ١٧ ژوئن ٢٠٠٩