يک کمپين ديگر عليه رهبرى حزب !

على جوادى

حميد تقوايى در نامه مورخ ٢٧ جولاى خود از کورش مدرسى (رئيس دفتر سياسى) خواسته است که <<لطفا نظر دفتر سياسى در مورد تدارک کنگره ٥ و توزيع اسناد در ميان اعضا را به من اطلاع بدهيد.>> اما بجاى پاسخگويى از جانب دفتر سياسى متاسفانه برخى از اعضاى کميته مرکزى قبل از بررسى اين مساله در دفتر سياسى خود در مقام پاسخگويى برآمده اند و متعاقبا کمپين ديگرى را "بلوکى" عليه حميد تقوايى براه انداخته اند. گويا موردى از تخطى ايشان از اصول مصوب سازمانى حزب را کشف کرده اند. در پاسخ به اين رفقا و بمنظور کنار زدن گرد و خاک ايجاد شده پيرامون اين مساله لازم است به چند نکته اشاره کنم.

کنگره حزب

١- رفيق حميد تقوايى از دفتر سياسى خواسته است که نظرش را در زمينه برگزارى کنگره و در اختيار قرار دادن اسناد اصلى مباحثات اخير به اعضاء حزب اعلام نمايد. اين نامه جزء اسناد دفتر سياسى است. اما از آنجائيکه اسناد دفتر سياسى در اين دوره در اختيار کادرها قرار ميگيرد، نتيجتا اين نامه هم در اختيار کادرها قرار گرفته است. اقدام حميد تقوايى کاملا در چهارچوب موازين رسمى حزب است. حميد تقوايى اصولى ترين روشى را که ميشود در پيش گرفت، اتخاذ کرده است. اما برخى از رفقا شتابان سوت آغاز کمپين ديگرى را زده اند. رفقايى که از اين نقطه نظر به انتقاد و جو سازى عليه حميد تقوايى برخاسته اند بايد توجه داشته باشند که کمى در اين زمينه براى "اظهار لطف" به حميد تقوايى عجله و شتاب بخرج داده اند!؟ شايد بايد نگاهى به اسناد سازمانى حزب مى انداختند.

٢- در انتقادات رفقايى که در اين زمينه اظهار نظر کرده اند، گفته شده است که فراخوان به برگزارى کنگره از اختيارات کميته مرکزى است و بايد در پلنوم به آن رسيدگى شود و ظاهرا حميد تقوايى حتى با نظر خواهى از دفتر سياسى اين اصل از اصول سازمانى حزب را زير پا گذاشته است. مسلما پلنوم کميته مرکزى بايد به بحث پيرامون اين مساله بپردازد و شرايط و چگونگى برگزارى آن را تعيين کند. کميته مرکزى بالاترين ارگان حزبى است. و از اين بابت رفقا نبايد نگرانى و دلهره اى داشته باشند. اما ذکر چند نکته در پاسخ ضرورى است.

الف : اين رفقاى عزيز "ظاهرا" فراموش کرده اند که رفيق حميد تقوايى دبير کميته مرکزى است و منطقا، عليرغم هرگونه مخالفت سياسى شان، بايد حق بدهند که ايشان ميتواند و اصولى است که نظر دفتر سياسى را قبل از طرح اين مساله در ارگانهاى ذيربط جويا شود.

ب : اصول سازمانى حزب شرايط برگزارى کنگره حزب را تعيين نکرده است. ما در اين زمينه مصوبه اى نداريم. جهت "تازه کردن حافظه" اين رفقاى عزيز نقل قول زير را از اصول سازمانى حزب نقل ميکنم. <<١٠- کنگره حزب عالى ترين ارگان رهبرى حزب است که هر دو سال يکبار حداقل يکبار تشکيل ميشود. کنگره از نمايندگان سازمانهاى حزبى تشکيل ميشود که به راى مستقيم اعضاى اين سازمانها انتخاب شده اند. عالى ترين ارگان رهبرى حزب در فاصله دو کنگره کميته مرکزى است که اعضاى آن در هر کنگره انتخاب ميشوند. (اصول سازمانى حزب)>> نتيجتا ما براى تعيين چگونگى برگزارى کنگره نيازمند مصوبه و قرار خاصى در شرايط حاضر هستيم.

ج : اگر بخواهيم به گذشته رجوع کنيم شايد نگاهى به اساسنامه حزب کمونيست ايران بيجا نباشد. در اساسنامه حزب کمونيست ايران آمده است: <<ماده يازدهم: بالاترين ارگان حزب کنگره است که هر دو سال يکبار حداقل يکبار به دعوت کميته مرکزى تشکيل ميشود. ... ماده پانزدهم : کنگره فوق العاده کميته مرکزى ميتواند دعوت به تشکيل کنگره فوق العاده بنمايد. چنانچه ٢\١ اعضاى حزب خواستار تشکيل کنگره فوق العاده باشند. کميته مرکزى موظف به فراخواندن آن ميباشد.>>

يک سئوال: راستى چگونه و طى چه پروسه اى اعضاى حزب ميتوانند خواهان برگزارى کنگره فوق العاده شوند؟

اعضا و اسناد مباحثات سياسى

١- من کاملا موافق در اختيار قرار دادن مباحث سياسى مورد اختلاف در حزب به اعضا در اين شرايط و نه در آينده اى دور هستم. اين اسناد در زمانيکه کل ستون فقرات تشکيلات حول اين مساله به بحث و بررسى مشغول است بايد در اختيار اعضا هم قرار گيرد. اين سنت تاکنونى ما بوده است. اميدوارم که رفقا فراموش نکرده باشند که اسناد مباحث دوران استعفاها و همچنين اسناد اختلافات حزب در دوران حزب کمونيست ايران در اختيار کل اعضا حزب قرار گرفت و کسى هم منتظر کنگره نشد. اين روش بخشى از سنت مبارزه سياسى و تشکيلاتى منصور حکمت بود. بحث سياسى براى ما هيچ "محرميتى" ندارد. اسناد مباحث سياسى مورد اختلاف در حزب را بايد در اختيار اعضا قرار داد. پنهان نگهداشتن اسناد مباحثات درونى راهى براى پيشروى حزب نيست. علنى کردن تنها روش اصولى در اين شرايط است.

٢- نميتوان اعضاى حزب را در بى اطلاعى و تاريکى نگهداشت. اين روش اصولى نيست. به صلاح حزب هم نيست. همه ما ميدانيم که عدم اطلاع دست اول اعضا از مباحثات درونى حزبى تنها محمل و مجرايى براى رشد و گسترش بيشتر محفليسم و پچ پچيسم است، بخصوص در شرايطى که اين اسناد به درست در اختيار کادرها قرار داده شده است. آيا رفقاى مخالف اطلاع يافتن اعضا از اين مباحث صلاح ميدانند که اعضاى حزب چشم و گوش بسته و بى اطلاع و بدون فرصت لازم براى انتخاب و تعيين خط مشى خود به يک کنگره حزبى فراخوانده شوند؟ آيا اين نرم و سبک کارى است که اين رفقا ترجيح ميدهند در مقابل مسائل حياتى پيشاروى حزب در اين دوران اتخاذ کنند؟

يک نکته پايانى

رفيق نسان نودينيان اشاره کرده است که <<بعد از تصميم براى برگزارى کنگره در سطح دفتر سياسى و کميته مرکزى، رهبرى و بلوکها و گرايشات کنونى وارد تدارک سياسى برگزارى کنگره ميشوند.>> بنظر "بلوکها و گرايشات کنونى" در کنار کميته مرکزى و دفتر سياسى، ارگانهاى جديد رهبرى حزب در نزد برخى در شرايط حاضر هستند. اينهم حتما نوعى از پايدارى به اصول و ضوابط حزبى و تبعيت از ارگانهاى رهبرى است!؟

اين کمپين را هم بايد خنثى کرد!

زنده باد حزبيت !

زنده باد حزب کمونيست کارگرى !

٢٨ جولاى ٢٠٠٤

....................................................

رفيق کورش، رفقاى عزيز دفتر سياسى

فکر ميکنم همه توافق داشته باشيم که تشکيل کنگره ٥ يک ضرورت است. نتايج پلنوم ٢١ هر چه باشد در نهايت اين کنگره بعنوان عاليترين ارگان حزبى است که ميتواند اختلاف نظرات فعلى را به سر انجام برساند. به نظر من بايد تدارک کنگره را هر چه زودتر آغاز کرد. اولين قدم در اين راه قرار دادن مباحث در اختيار اعضاست. پيشنهاد ميکنم مباحث سياسى، و نه همه اسناد، در اختيار اعضا قرار بگيرد. منظور من مشخصا اسناد کتبى سايت فعلى منهاى دو قسمت "سردبيرى آزادى زن" و "گوناگون" و از اسناد شفاهى مبحث استراتژى در جلسه اکتبر ٢٠٠٢ دس، پلنومها، و سمينارهاى اخير است. لطفا نظر دفتر سياسى در مورد تدارک کنگره ٥ و توزيع اسناد در ميان اعضا را به من اطلاع بدهيد.

با احترام

حميد تقوائى

٢٧ جولاى ٢٠٠٤