اصغر جان، لطفا در اختيار رفقاى هيئت دبيران قرار دهيد

دررابطه با طرح "ضرورت تشکيل حوزه هاى حزبى در خارج کشور" از رفيق حميد تقوايى

من با فرض اول رفيق حميد در مورد ضرورت شکل دادن به يک سازمان حزبى در خارج کشور موافقم. اين طرح اما از نظر من اشکالات جدى دارد و به درجاتى حتى عقبتر از پراتيک تاکنونى و طرحهاى ارائه شده براى کار حزب در خارج کشور است که سعى ميکنم آنرا روشن کنم.

١- فرض رفيق حميد که خانه هاى حزب جاى سازمان حزبى را نميگيرند غلط است. اين خانه ها طبق تعريف جزو ساختار حزبى ما بوده اند. از ابتداى شروع کارشان بوده اند.

ما در خارج کشور در شرايطى که امکان فعاليتهاى علنى را داريم بدرستى نه به حوزه هاى حزبى که به خانه هاى حزب که ظرف تجمع بيشترى از اعضاى حزب است تاکيد کرده ايم و بلعکس انتظار اين طرح که ميخواهد اعضا را در "جمع هاى کوچکى" گرد آورد، بر ظرفى تاکيد کرديم که امکان جمع کردن تعداد هرچه بيشترى را دور هم داشته باشد. اين در واقع قدم اولى بود که نادر با طرح آن خواست امکان ايجاد حزبى توده اى و بزرگ را بوجود آورد. اين طرح با کنار گذاشتن چنين ظرفى کار ما در خارج کشور را در چهارچوب تنگى که اساسا لزومى به رفتن در آن نيست قرار ميدهد و عملا امکان وسيع تر شدن و توده اى شدن و "راحت" بودن عضو شدن و کار کردن در اين حزب را از ما ميگيرد. اين طرح از نظر من عملا راه بزرگتر شدن حزب را ميبندد و ما را به سازمانى در خود و با اعضايى که مشغول جمع هاى کوچک خودشان هستند تبديل ميکند. در شرايطى که اعضا امکان آنرا دارند که با هم بنشينند و دررابطه با همه آن نکاتى که جزو فعاليتهاى آنها است بحث و گفتگو کنند، چه دليلى دارد که آنها را در حوزه هاى کوچک تقسيم کنيم؟ اين شايد درجايى براى فعاليت مخفى کارساز باشد، در اين شرايط اما به نظر درست نيست. در فرداى وجود فضاى باز در تهران که همه بتوانند در آن آزادانه عضو حزب شوند، مردم را که به حوزه هاى کوچک تقسيم نمى کنيم. همين خانه هاى حزب الگوى ما خواهند بود.

٢- سازمان هرمى که رفيق حميد به آن اشاره ميکند را در خارج کشور که بخصوص امکان فعاليت علنى داريم را نبايد از سر حوزه و تجمع اعضا گرفت اين را بايد بيشتر از سر نقش کادرها و سازمان کادرها گرفت. همين درجه تمرکز کادرها در کميته هاى مختلف از نظر من هرمى بودن تشکليلات خارج کشور را نشان ميدهد. در شرايط کار علنى اين تاکيد بيشتر تا حد حوزه هاى اعضا در خارج کشور نادرست است.

٣- اشکال نبودن سازمان حزبى در خارج کشور را به نظر من بايد از سر ديگرى گرفت. طرحها و پلاتفرم هاى مختلفى براى کار تشکيلات خارج کشور ارائه شده بودند که از نظر من اجراى آن طرحها به محکم کردن سازمان حزبى کمک بلافاصله ميکنند.

با تشکر

بهرام مدرسى

١٤ آوريل ٢٠٠٤

از: حميد تقوائيودبه: هيات دبيران

تاريخ: ٣٠ مارس

ضرورت تشکيل حوزه هاى حزبى در خارج کشور حزب در خارج کشور فاقد سازمان است. کادرها و اعضا در هيچ نوع تشکل منظم و تعريف شده اى گردهم جمع نميشوند. کميته هاى کشورى و شهرى را داريم و بعد مجموعه اى از کادرها و اعضاى منفرد. خانه هاى حزب حتى اگر منظم و موفق داير شود نميتواند جاى سازمان حزبى را بگيرد. هر عضو جديد بنا به تعريف براى انجام کار و مرتبط شدن با همفکران خود و فعاليت با آنها به حزب مى پيوندد اما تشکيلات ما در خارج در شکل فعلى نميتواند به اين انتظارات طبيعى اعضا پاسخ بدهد. در شکل فعلى بين کميته کشورى و شهرى و اعضا و کادرهاى منفرد هيچ لايه تشکيلاتى وجود ندارد. اين بى شکلى سازمانى انجام فعاليتهاى روتين حزبى را ناممکن ميکند. حزب براى انجام کارهايش از عضو گيرى و پخش نشريات و ميزکتاب گرفته تا سازماندهى آکسيونها و آموزش و کادر پرورى تا جمع آورى کمک مالى و حتى گرفتن حق عضويتها به يک سازمان هرمى محتاج است. بخصوص در شرايط فعلى که جهت گيرى و اولويت ما در خارج سازماندهى فعاليتهاى روتين حزبى است اين امر بيش از پيش ضرورت خود را نشان ميدهد. هيچيک از فعاليتهاى روتين را نميشود در شکل و در واقع بيشکلى فعلى تشکيلات به پيش برد. با توجه به اين نکات تشکيل حوزه هاى حزبى در خارج در دستور کار قرار ميگيرد. خصوصيات اين حوزه ها بقرار زير است:

١- حوزه ها از اعضا و کادرها تشکيل ميشوند و واحد پايه تشکلهاى شهرى هستند. ٢- اين حوزه ها با حوزه هاى محل کار و زيست در داخل کشور متفاوتند. آنها حوزه حزب در خارج کشورند و فعالين حزب را بر حسب حوزه جغرافيائى فعاليتشان در مناطق مختلف شهر در بر ميگيرند. از اين نقطه نظر به حوزه هاى محل زيست شبيه هستند.٣- کميته هاى کشورى و شهرى با مسئولين حوزه ها در ارتباطند و وظايف خود را از طريق حوزه ها به پيش ميبرند. کميته ها با مسئولين حوزه جلسات منظم توجيهى برقرار ميکنند.

وظايف حوزه:١- مرتبط ساختن اعضا و کادرها با يکديگر در يک جمع کوچکى که بتواند بعنوان يک تيم هم سطح افراد خود را ارتقا بدهد و هم فعاليت کند.

٢- آموزش و ارتقا اعضا و درگير کردن کادرها در اين پروسه.٣- پيشبرد وظايف روتين حزبى در يک حوزه جغرافيائى معين، فعال کردن کادرها و تشويق و کمک به اعضا در عهده دار شدن و پيشبرد اين فعاليتها. قبول وظيفه براى اعضا داوطلبانه است.

لازم به تاکيدست که حوزه آلترناتيو خانه هاى حزب و يا جلسات کادرها نيست. تجمع وسيعترى از کادرهاى حزب در هر شهر بايد منظما و حداقل ماهى يکبار تشکيل شود. خانه هاى حزبى نيز بايد احيا شوند و منظما برگزار شوند.

حميدتقوائى

٣٠ مارس