نقل از کمونيست ١٢٤

 

قرارهاي مصوب پلنوم ششم کميته مرکزي

حزب کمونيست کارگري – حکمتيست

آذر ١٣٨٥ – دسامبر ٢٠٠٦

 

قرار شماره ١

در مورد نحوه انتقال مسئوليت در حزب

تغيير مسئوليت در حزب بايد متضمن آن باشد که:

١ –هر پست و مسئوليت حزبي هميشه و بدون وقفه داراي مسئول باقي بماند.

٢ – ارگانهاي غير نشسته حزب، که فاقد مکانيسم هاي تصميم گيري سريع هستند، در موقعيت ارگانهاي نشسته براي تصميم گيري قرار نگيرند.

٣ – مسئولين جديد بعد از آشنائي کافي با مسئوليت جديد، با سابقه فعاليت هاي آن، با سنت و استانداردهاي اين مسئوليت، موقعيت جديد را اشغال خواهند کرد.

٤ - کميته مرکزي پروسه انتقال مسئوليت از کميته يا مسئول پيشين به کميته يا مسئول جديد را بر اصول زير مبتني ميکند و همه کميته ها و نهاد هاي حزب را در مقابل انجام آن پاسخگو ميداند:

الف – بعد از هر انتخابات يا تعيين مسئول جديد به مدت يک ماه کميته و يا مسئول پيشين کماکان مسئوليت ارگان و يا تشکيلات تابعه خود را بر عهده خواهد داشت. تاريخ شروع به کار هر کميته  و يا هر مسئول جديدي يک ماه بعد از انتخاب خواهد بود.

ب – در فاصله يک ماه بايد کميته يا مسئولين جديد و قديم کميسيون انتقال مسئوليت را تشکيل دهند. اين کميسيون تضمين خواهد کرد که مسئولين جديد با کليه جوانب و سنت هاي انجام کار، پروژه ها و برنامه هاي در حال انجام و يا مصوب آشنا ميشوند، کليه حساب ها، دارائي ها، بدهکاري ها و اسناد و آرشيو حزب به مسئولين جديد انتقال ميابد و بعد از انتقال هيچ فعاليت حزبي مختل نخواهد شد.

ج  - استثنا بر اين مقررات را تنها ارگان مافوق ميتواند مجاز نمايد.       

 

قرار شماره ٢

در مورد جانشين سازي و تضمين امکان جايگزيني مسئوليت هاي حزبي

 

ساده، مدون و روتين کردن وظايف کميته ها و مسئوليت هاي حزبي و آشنا کردن تعداد هرچه بيشتري از کادرهاي حزب با نحوه انجام اين مسئوليت ها شرط اساسي رشد و گسترش حزب و جذب دائم نسل جديد رهبران کمونيست است. در اين رابطه پلنوم ششم بر نکات زير تاکيد ميگذارد:

1 -  حزب بايد وسيعترين فضا براي رشد و قبول مسئوليت توسط کادرهاي جديد را فراهم نمايد. در اين رابطه بخصوص بايد کاملا روشن و شفاف باشد که هيچ فرد و نهاد و جمعي از اختيارات و امتيازات ويژه، ناروشن، فوق تشکيلاتي و تصويب نشده برخوردار نيستند.

2 -    اتوريته سياسي و معنوي افراد بايد از اتوريته تشکيلاتي نهاد ها و پست هاي تشکيلاتي تفکيک شود. در حزب اتوريته تشکيلاتي متعلق به دفتر، مقام و پست است و نه فرد. اين اتوريته بايد مستقل از اينکه چه فرد يا افرادي در اين پست ها يا مسئوليت ها قرار گرفته اند از جانب کل حزب تامين و تضمين شود.

3 -  وظايف کميته ها و مسئوليت هاي حزب بايد هرچه فوري تر استاندارد و مدون شده و به تصويب برساند.

4 -   همه پست هاي تشکيلاتي شامل مسئول و معاون است. دبيران کميته ها و مسئولين حزبي، شامل دفتر سياسي، بايد بعنوان يک تيم (دبير و معاون يا مسئول و معاون) براي پست خود کانديد شوند. معاون هر دبير موظف است با کليه جوانب کار دبير يا مسئول مربوط آشنا شود و در غياب دبير يا مسئول مربوطه انجام وظايف او را تضمين نمايد.

5 -   پست معاونت هر دبير يا مسئول، يک پست رسمي حزبي است.

6 -  دبيران کميته ها و مسئولين حزبي، بعلاوه ميتوانند براي خود دستيار يا دستياراني را تعيين کنند که از جنبه هاي مختلف آن ها را در انجام کار ياري دهد و به نوبه خود آموزش عملي ببينند. اين دستياران رو به تشکيلات داراي اتوريته تشکيلاتي نيستند.

7 -  کميته هاي حزبي بايد آموزش در حزب را از طريق کتبي، شفاهي، اوديو ويژوال و ساير شيوه هاي مدرن تامين کنند.  

8 -  دفتر سياسي، کميته رهبري و کميته تشکيلات کل کشور بايد اقدامات، سياست ها و مکانيسم هائي را فراهم نمايند که دخالت کادرهاي حزب در داخل کشور با مسائل رهبري حزب  را تامين نموده و آنها را براي ايفاي نقش موثرتر در رهبري حزب آماده نمايد.

 

 

قرار ٣

در مورد مشاورين کميته مرکزي

براي محدود نماندن رهبري حزب به کادرهاي مقيم خارج کشور، کميته مرکزي بطور اخص اقدامات زير را انجام ميدهد:

١ – حداقل نيمي از مشاورين خود را به رفقاي حزب در داخل ايران اختصاص ميدهد

٢ -  ليست پيشنهادي اين مشاورين توسط کميته تشکيلات کل کشور و کميته تشکيلات شهرهاي کردستان تهيه ميشود و به دفتر سياسي ارائه ميشود. دفتر سياسي از ميان اين ليست مشاورين کميته مرکزي در داخل کشور را تعيين ميکند.

٣ – براي تضمين امنيت اين رفقا و به خطر نيافتادن آنان انتخاب آنها به مشاورت کميته مرکزي به خود رفقا اطلاع داده نميشود. تنها دفتر سياسي و کميته تشکيلات کل کشور از آن مطلع خواهند بود. دبير کميته مرکزي بايد به شيوه مناسب و امن رفقا را در جريان بحث ها و تحولات حزب قرار دهد و نظرات آنها را به کميته مرکزي منعکس نمايد.

 

قرار ٤

در مورد چارچوب موضع گيري هاي رسمي حزب

 

کنگره اول حزب بر اهميت ظاهر نشدن اعضاي کميته هاي حزبي به عنوان اپوزيسيون سياست مصوب تاکيد گذاشت. در همان حال براي ممانعت از اعمال محدوديت غير لازم براي اعضا و کادرهاي حزب در اتخاذ مواضع احيانا متفاوت و همچنين براي تضمين باز ترين امکان براي تبادل نظر و فراهم آوردن بيشترين مجال براي بروز خلاقيت در عرصه هاي مختلف فعاليت حزبي، لازم است که دايره موضع گيري هاي حزب محدوديت هاي زير را داشته باشد :

1 -  حزب و کميته هاي حزبي لازم نيست که در مقابل تمام رويدادها و يا مباحثات سياسي، فرهنگي و يا اجتماعي موضع رسمي بگيرند. موضع گيري حزب، چه در سطح سراسري و چه در سطح محلي بايد به مسائلي محدود بماند که اجراي عملي يک سياست معين توسط حزب را الزام آور ميکند.

2 -  ارگانهاي حزب نظير نشريه کمونيست، نشريه سازمانده کمونيست، رهنمود هاي عملي و اجرائي کميته ها و نهاد هاي حزبي يا قطعنامه ها و بيانيه هائي که موضع رسمي حزب را اعلام ميکنند جاي تعدد نظر يا معدل گيري از نظرات متفاوت نيست. اين اسناد بايد روشن و حتي المقدور غير قابل تفسير باشند.

3 -  مسائلي که در خارج از اين محدوده قرار ميگيرند با همه اهميتي که ميتوانند داشته باشند خارج از شمول موضع گيري حزب است بايد توسط افراد يا جمع ها از کانال هاي علني نظير سايت ها، نشرياتي نظير حکمت، کمونيست ماهانه، اکتبر يا غيره پوشش بگيرند.     

4 -   تبيين از يک موضع واحد سياسي ميتواند متفاوت باشد. وحدت اراده به معني وحدت در تبيين نيست.