نقل از کمونيست ١٢٤

اطلاعيه پاياني

پلنوم ششم کميته مرکزي حزب کمونيست کارگري ايران – حکمتيست

 

پلنوم ششم کميته مرکزي حزب حکمتيست  در روزهاي جمعه و شنبه ١٧ و ١٨ آذر ماه ١٣٨۵ ( ٨ و ٩ دسامبر ٢٠٠٦) با حضور اکثريت اعضاي کميته مرکزي و هياتي از جانب دفتر سياسي حزب کمونيست کارگري عراق برگزار شد.

پلنوم با يک دقيقه سکوت در گراميداشت ياد منصور حکمت و جانباختگان راه آزادي و سوسياليسم کار خود را آغاز کرد و پس از تصويب آئين نامه موضوعات زير را در دستور قرار داد:

1 -       گزارش دبير کميته مرکزي

2 -       بررسي اوضاع سياسي ايران بعد از انتخابات کنگره آمريکا

3 -        وضعيت مالي حزب

4 -        بررسي سياست هاي آتي حزب در عرصه هاي: تشکيلات کل کشور، تشکيلات خارج کشور، تشکيلات کردستان، تبليغات حزب و تلويزيون هر روزه حزب

5 -        حزب سياسي، سبک کار، موازين، رهبري : مجموعه قرار هاي پيشنهادي

6 -       بررسي اصطکاک ها حول جلسه کميته کردستان

7 -       قرار ها و قطعنامه ها

8 -       انتخابات

9 -       اختتاميه 

در بخش گزارش، کورش مدرسي دبير کميته مرکزي پس از تشريح موقعيت حزب در ايران و اهميت موفقيت کنگره اول حزب، پلنوم را در جريان فعاليت هاي حزب بعد از کنگره اول قرار داد. او بويژه نقش سياست هاي حزب در شکل دادن به اعتراضات ١٦ آذر امسال، که در آن کمونيست ها نقش رهبري در اعتراض عمومي و اجتماعي داشتند، را مورد تاکيد قرار داد. او همچنين تاکيد کرد که اين تحولات در صحنه سياسي و اجتماعي ايران نشانه تغيير نقش کمونيست ها در جامعه ايران و تبديل شدن آنها به سازمان دهندگان و رهبران اجتماعي است. دبير کميته مرکزي سپس به سوالات اعضاي کميته مرکزي در مورد وجوه مختلف فعاليت حزب پاسخ داد.

در دستور دوم، پلنوم تاثيرات شکست حزب جمهوريخواه در انتخابات کنگره آمريکا بر اوضاع سياسي ايران و منطقه و معناي آن در وظايف و جهت گيري هاي حزب را مورد بررسي قرار داد و در اين رابطه قطعنامه  اي را به تصويب رساند.

سپس پلنوم وضعيت مالي حزب و اقدامات فوري براي تضمين بودجه لازم براي انجام فعاليت هاي پايه اي و حياتي مرکزي حزب را مورد بحث و بررسي قرار داد و در اين زمينه تصميماتي را اتخاذ نمود.

در دستور چهارم، جهت گيري ها و سياست هاي آتي حزب در عرصه هاي مختلف به ترتيب زير به پلنوم ارائه شد: جهت گيري هاي حزب در فعاليت تشکيلات خارج کشور- نسان نودينيان، سياست هاي حزب در داخل کشور- بهرام مدرسي، جهت گيري ها و برنامه عمل زمان بندي شده فعاليت تشکيلات  کردستان- رحمان حسين زاده ، تغييرات لازم در سازمان تبليغات مرکزي حزب - ثريا شهابي، و تلويزيون هر روزه حزب - کورش مدرسي و امان کفا. اعضاي پلنوم در مورد اين سياست ها و جهت گيري ها دخالت و اظهارنظر کردند .

پلنوم سپس به بررسي اصطکاک هائي پرداخت که در جلسه کميته کردستان پيش آمده بود. لازم به توضيح است که در اين رابطه قبلا کميته رهبري کميسيون ويژه اي را براي بررسي شکايات رسيده و نقض موازين تشکيل داده بود. نخست گزارش اين کميسيون به پلنوم ارائه شد و پلنوم بعد از بحث در اين مورد گزارش اين کميسيون را مورد تاييد قرار داد. سپس براي اتخاذ اقدامات لازم آنرا در اختيار دفتر سياسي قرار داد.

دستور بعدي پلنوم بررسي چگونگي انتخاب اعضاي مشاور کميته مرکزي بود. پلنوم در قراري که به تصويب رساند تصميم گرفت حداقل نيمي از مشاورين کميته مرکزي را به تشکيلات داخل کشور اختصاص دهد و ٦٠ نفر را به مشاورت کميته مرکزي انتخاب کند. در اين رابطه دفتر سياسي مامور شد تا کميسيون توصيه مشاورين را تعيين نمايد. پلنوم با توجه به محدوديت وقت از دفتر سياسي خواست که از جانب پلنوم قرارهاي رسيده بويژه قرار هاي مربوط به تحزب سياسي را مورد بررسي قرار دهد. 

در بحث مربوط به انتخابات، کورش مدرسي رفقا حسين مرادبيگي (حمه سور) و نسان نودينيان را براي دبيري کميته مرکزي کانديد کرد. او تاکيد کرد که يک حزب سياسي متکي به تعدد نظرات و وحدت اراده تنها بر اساس تعهد مشترک به قرار دادن راه حل و آلترناتيو اثباتي در مقابل حزب و قبول مسئوليت در اجراي آنها ممکن است. در ادامه حسين  مرادبيگي  کانديداتوري  خود را پس گرفت. پلنوم از ميان دو کانديد يعني نسان نودينيان و کورش مدرسي، کورش مدرسي را با اکثريت آرا بعنوان دبير کميته مرکزي و ليدر حزب انتخاب نمود.

در انتخابات دفتر سياسي، پلنوم ٢١ نفر را بعنوان اعضاء دفتر سياسي انتخاب کرد. اعضا دفتر سياسي منتخب پلنوم عبارتند از: آذر مدرسي، آزاد زماني (ساسان سعيد)، اسد گلچيني، اعظم کم گويان، امان کفا، بهرام مدرسي، جمال کمانگر، ثريا خضري، ثريا شهابي، حسين مرادبيگي، خالد حاج محمدي، رحمان حسين زاده، صالح سرداري، عبدالله دارابي، فاتح شيخ، کورش مدرسي، محمد فتاحي، محمود قزويني، مصطفي اسدپور، مظفر محمدي، نسان نودينيان.

بحث هاي پلنوم با مشارکت بسيار فعال اعضاي کميته مرکزي انجام شد. اعضاي کميته مرکزي بويژه بر ضرورت  فاصله گرفتن حزب از تمام سنت هاي چپ غير اجتماعي و همچنين بر سازمان دادن يک حزب سياسي تاکيد کردند. در اين پلنوم سازمان دادن چنين حزبي مهمترين و حياتي ترين مصاف اين دوره فعاليت حزب اعلام شد.

پلنوم با سخنراني اختتاميه کورش مدرسي به کار خود پايان داد. در اين سخنراني دبير کميته مرکزي ضمن تاکيد بر صحت تزها و جهت گيري هاي حزب در اين دوره از حيات سياسي ايران و اهميت دستاوردهاي اين دوره، اعلام کرد که هنوز در آغاز راه هستيم. او بر اهميت حياتي عملي نمودن کامل سياست ها و مصوبات کنگره اول، و بويژه تلاش همگاني اعضاي کميته مرکزي براي سازمان دان يک حزب سياسي و عبور از مصاف هائي که کنگره در مقابل حزب ترسيم نمود تاکيد گذاشت و اين امر را حياتي ترين وظيفه اين دوره دانست.

در جلسه دفتر سياسي پس از پلنوم فاتح شيخ به اتفاق آرا بعنوان رئيس دفتر سياسي انتخاب شد. رفقا  امان کفا، بهرام مدرسي، ثريا شهابي، خالد حاج محمدي، رحمان حسين زاده، عبدالله دارابي، کورش مدرسي و مظفر محمدي نيز بعنوان کميته رهبري انتخاب شدند. دفتر سياسي به اتفاق آرا به خالد حاج محمدي بعنوان معاون دبير کميته مرکزي راي اعتماد داد.

دفتر سياسي همچنين تعدادي از قرار ها و مصوبات پيشنهادي به پلنوم را مورد بررسي قرار داد و به تصويب رساند و اعضاي کميسيون تعيين مشاورين کميته مرکزي را انتخاب نمود. 

کميته مرکزي حزب کمونيست کارگري – حکمتيست

٢١ آذر ١٣٨۵ – ١٢ دسامبر ٢٠٠٦